Welke fietsen en uitrusting gebruik ik op mijn reizen.

Allereerst natuurlijk de fiets die ik nu heb. Zonder fiets kom ik natuurlijk nergens. 

Van het Duitse merk Pegasus. Aangepast met een tubus voordrager en 2 bidonhouders. Voorzien van een tripel mix groep versnelling van Shimano en schijfremmen van Tektro.

Voor het zitcomfort een Brooks B17 zadel.

Voor het onderhoud ga ik al meer dan 25 jaar naar tweewielerservice Wieringa in Eindhoven.

Top zaak, Eric Wieringa en zijn kundig team weten wat fietsen is en wat fietsen betekend!

www.tweewielerservicewieringa.nl 

Verder heb ik sinds Maart 2023 een Himiway Cruiser, een elektrische Fatbike gekocht. Als hierover kun je lezen de op de pagina Himiway Cruiser.

 

Gereedschap voor onderweg.

Is ook altijd een dingetje vind ik. Veel ellende kun je voorkomen door je fiets goed te onderhouden. Zorg voor vertrek dat je banden, remmen en versnellingsapparaat in orde zijn!

 

Wat kun je nodig hebben en wat heb je, is mijn persoonlijke mening, zeker niet nodig;

Zware dingen zoals grote tangen, een ijzerzaag en bijvoorbeeld een pedaalsleutel kun je onderweg altijd wel ergens lenen thuislaten dus! Wat neem ik wel mee. Multitool, reservespaken met nippel en spakentrekker. Missing link en kettingpons om de ketting te kunnen repareren. Klein kniptangetje. Bandenreparatie materiaal. Bandenpomp, ductape, reparatiemateriaal voor tent en luchtbed. Lange reservekabel voor de voor en achter derailleur, wat boutjes en moertje en tie-wraps.

 

Kampeerspullen.

Slapen;

Slaapzak van High Peak. Slaapmatje van Thermarest. klein pompje op 2 AA batterijen om matje op te blazen. Nomad kussen en Exped opblaasbaar kussen. 1 kussensloop om kussentjes 's nachts in te doen.

Voor het zitcomfort neem ik een handig stoeltje van Helinox mee. Een bank of tafel op de camping bij de tent is wel fijn, is die er niet kun je toch fatsoenlijk zitten. Vind ik toch prettiger als op de grond te moeten gaan zitten.

Tent;

Eureka Poudre Pass 2

Makkelijke, snel op zetten tent met voldoende binnenruimte voor 1 persoon. Gewicht 2.5 kilo.

Grondzeiltje van Jack Wolfskin. Setje aluminium spijkerharingen zodat ik de tent bijna overal op kan zetten. Prijs kwaliteit  verhouding van de tent is redelijk, kan beter. Eureka bestaat als outdoor merk niet meer.

Fietstassen

Complete set van Ortlieb 2 back en 2 frontroller classic tassen in de kleur zwart. Voortassen 15 liter inhoud, achtertassen 20 liter inhoud.  Aan de rechter achtertas heb ik een nettasje besteld waarin ik mijn sandalen en vieze was stop. Stuurtas Ortlieb Ultimate 8 plus. De grootste stuurtas die Ortlieb heeft, ruimte genoeg dus voor de dagelijkse dingen die je bij de hand moet hebben. Bagagezak geel zwart van 35 liter, ik vervoer hier de tent, het stoeltje, de kussentjes en wat ander los spul mee. Door de rolsluiting gegarandeerd waterdicht. Omdat ik in 2023 een E bike gekocht heb een rackpack 31 van Ortlieb bijgekocht om al het stroomspul mee te kunnen nemen. Frame en zadeltasjes van B twin, voor mij de ideale tasjes, nergens anders vergelijkbare kunnen vinden.

Om mijn kleding e.d. in te pakken gebruik ik van die handige bagagezakjes van Osprey. Hier kun je alles overzichtelijk in kwijt.

 

Kookspul

Een brandertje van Campinggaz en een pannensetje van de kampeermarkt waar ook de borden en mokken in zitten. Heb een handige standaard van msr gekocht waardoor kookstelletje stevig staat. Een outdoor mes van msr om vlees en groentes te snijden en een houten spatel om mijn eten om te kunnen scheppen neem ik ook mee. Verder heb ik altijd een extra gasbusje als reserve mee. In het buitenland zijn deze meestal ook vrij makkelijk te krijgen bij een bouwmarkt, Intersport of Decathlon.

Verder neem ik voor de stroomvoorziening 2 powerbanks mee die werken op zonne-energie, een verlengkabel met de reguliere camping aansluiting met een kabel van 6 meter en een stekkerdoos met een kabel van 3 meter en 3 stopcontacten mee. Is misschien een beetje te maar ik kom zodoende nooit voor verrassingen te staan.

Voor de navigatie gebruik ik een Garmin Edge Touring en op mijn telefoon diverse apps zoals google maps.

Ik koop het merendeel van mijn kampeer spullen online bij de Fietsvakantiewinkel en in de winkel van Bever sport in Eindhoven.

www.fietsvakantiewinkel.nl                          www.bever.nl 

 

Wil je meer weten over de onderwerpen op deze pagina;

info@johnnyontour.nl