Naar en door de Belgische Ardennen.

Van Maastricht naar Aken.

Eerst natuurlijk op de fiets naar Maastricht langs o.a. Achel, het kanaal van Bocholt naar Herentals en verderop ga ik de Zuid Willemsvaart volgen richting Maastricht. 

Voor het vervolg van de reis ben ik al druk aan het bedenken hoe ik dit aan ga pakken. Door Luik fietsen wil ik niet, ik vind dit maar een heel drukke, onoverzichtelijke stad waarin je gegarandeerd verdwaalt, dus dat ga ik op zeker niet doen.

Dus ga ik een route in elkaar knutselen om de stad Luik te vermijden om ergens bij de plaats Chaudfontaine de route langs de Ourthe naar Esneux op te pikken. Ik heb om niet te verdwalen onderweg een Routiq fietsgids/atlas van België gekocht waar zo ongeveer alle weggetjes op staan en als die er zijn staan hier ook de nummers van de fietsknooppunten in.

Ik kan dan heel makkelijk met de routeplanner van Routiq www.routiq.nl die ik meestal gebruik voor het maken van mijn routes een mooie route gaan plannen. 

Riviertjes als de Ourthe, de Amblève, de Warche en misschien ook een stukje van de Roer wil ik wel voor een deel opnemen in de route. Ook wil ik eens kijken of ik niet zelf een alternatieve route kan maken om van Malmedy via Roetgen naar Gulpen te fietsen om zo een stuk van de Vennbahn te vermijden want die heb ik al zo vaak gereden dat het saai begint te worden. Het lijkt me leuk om eens op de camping in Roetgen te gaan staan want hier ben ik nog nooit geweest.

Zondag 19 Mei 2024;

Het word nog effe spannend allemaal.

De Weergod van de Regen heeft het weer op zijn heupen. In het zuiden van Limburg en in de Voerstreek zijn weer verschillende kleine riviertjes woeste grote rivieren geworden die hele dorpen en campings onder water gezet hebben en een hoop schade aangericht hebben. En naar en door deze omgeving wil ik vanaf 27 Mei gaan fietsen, gaat dat wel goed komen ???????

We zullen het weer gaan zien.