Als vakantiefietser met de trein of bus door Europa.

Reizen met de trein, waar moet je rekening mee houden en wat beleef je allemaal onderweg.

Tja is meestal wel een dingetje, het is wel een simpele, redelijk goedkope manier om van en naar je bestemming te reizen.

 

Goed idee hiervoor is om www.fietsmee.nl te benaderen. Is eigenlijk de vervanger van de treinreiswinkel. Zij kunnen je ongetwijfeld met je reis verder helpen. Hoewel naar mijn laatste informatie gaat de treinreiswinkel, nu al die corona toestanden achter de rug zijn de reizen per trein met de fiets in 2023 ook weer aanbieden. Je kunt ook www.nsinternationaal.com  of de site van de spoorwegen van het land waar je heen gaat raadplegen.

Met een beetje knutselen op de diverse websites moet dit ook wel lukken is mijn ervaring.

Wat ik ook vaak gedaan heb/ doe is zomaar ergens op de trein stappen om een stuk van de route in te korten of naar huis te gaan. Boodschappen doen. Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken voor onderweg bij de hand hebt. De overstaptijden zijn meestal zo krap dat je, zeker als je alleen bent, niet genoeg tijd hebt om eten en drinken te halen.

Avontuur verzekerd!!!! Dat is zeker.

Kaartjes kopen, al dan niet bij zo'n kaartjes automaat die meestal een uitdaging zijn omdat je niet het juiste kaartje kunt kopen, of je domweg niet snapt hoe het werkt in een vreemde taal. Het leukst is het als een medewerker van de betreffende spoorwegen het ook niet begrijpt. Meestal is dit het fietskaartje wat niet makkelijk lukt. Probeer dan ook altijd om bij een loket van de plaatselijke spoorwegen een kaartje te krijgen.

Als je dit allemaal geregeld en overleeft hebt kan de treinreis beginnen.

 

Met de bus naar of van je bestemming.

Een veel gebruikte optie is natuurlijk www.cycletours.nl . Zij doorkruisen veel landen in Europa zodat je altijd wel in de buurt van je begin of eindbestemming kunt komen. Voordeel is dat je niet hoeft over te stappen en je je niet bezorgd hoeft te maken over je bagage. Deze kan per tas los mee in de bagageruimte van de bus. Wel moet je de voordrager demonteren anders past de fiets niet in de aanhanger.

 Ander alternatief zijn de flixbus bussen. www.flixbus.nl . Die komen echt in alle uithoeken van Europa. Is meestal wel even puzzelen. Houd ook rekening met een langere reistijd i.v.m. overstappen en soms de meest onlogische routes waardoor je misschien onderweg ergens een overnachting in moet plannen. Bagage kan mee in een flightbag van lowland of tatonka o.a. te bestellen bij www.fietsvakantiewinkel.nl . Flightbag is als extra grote bagage bij te boeken bij de reis, een stuk grote bagage per persoon, alle tassen die je bij je hebt, meestal toch al gauw drie, los meenemen is niet mogelijk. Houd er ook rekening mee dat ze tot nu toe (2023) geen elektrische fietsen mee kunnen nemen.

Algemeen fietsvervoer.

 

Camino fietstransport werkt op ongeveer dezelfde manier als Soetens, met net wat andere bestemmingen.

Voor meer info www.camino-fietstransport.nl . 

 

Vliegen.

Heb hier zelf geen ervaring mee. Veel bellen en mailen om het geregeld te krijgen. In de regel is dit ook goed te doen.

 

Familie of vrienden vragen.

Verleid hen met een paar dagen weg in een mooi land, mooi hotel, lekker eten, en meer. Neem de kosten hiervan voor je rekening. En wie weet is er iemand zo lief dit voor je te willen doen. Niet de goedkoopste oplossing, wel een hele leuke.

 

Voor vragen over de onderwerpen op deze pagina;

info@johnnyontour.nl