Ik ben nu zover om met de echte voorbereidingen voor de meerdaagse reizen die ik met de Himiway ga maken te beginnen. Ik wil jullie meenemen op een aantal korte en langere dagtochten die ik ga rijden de komende weken. Op de hoofdpagina over de Himiway Cruiser heb ik jullie al een paar korte verslagjes gedaan over de dagtochtjes die ik tot nu toe gereden heb om alles kloppend en naar mijn zin werkend te krijgen. 

Dus vanaf nu is het tijd voor het echte werk.

Dinsdag 25-04 2023

Het is vind ik nog steeds bibberweer. 7 a 8 graden en een gure wind is geen lekker fietsweer. Dus goed aankleden, pet op, handschoenen en dikke sokken aan en .....Trappen met die hap!!!!!!

Wat gaan we doen vandaag? Eerst maar eens naar Aalst om dan een stukje langs de Oude Spoorbaan te rijden. Eerst moest je om hier te komen een beetje moeilijk over een rotonde tegen het fietsverkeer in kruisen maar nu ligt er verderop een mooie nieuwe en veel veiligere oversteek met stoplichten.

Bij de afslag richting Dommelen ga ik rechtsaf om zo via via achter Dommelen bij de nieuw aangelegde N69 uit te komen. Hier al vaker geweest elke keer weer mooi fietsen. Een mooi nieuw aangelegd fietspad brengt je naar Westerhoven om vervolgens via allerlei mooie weggetjes uit te komen in Lommel-Kolonie oftewel ik zit weer eens in België. 

Onderweg passeer ik o.a. het Tabakspad, de Voorste Aa en de Hutten. Bergeijk en Luyksgestel laat ik rechts liggen. Ben intussen al een aardig eindje op weg. Tijd voor de middagboterhammetjes. Was misschien toch slim geweest een gaspit en pan mee te nemen om koffie te kunnen maken maar ik dacht dat dat niet nodig was. Jammer niks open op de route voor een koffiestop tot nu toe dus de boterhammetjes maar weggespoeld met een flesje sinas en wat water. En weer verder naar de grens met Nederland om hier toch een beker koffie te kunnen drinken. Langs de Luikerweg weer verder richting de kapel in Borkel en Schaft.

Onderweg een eind opgefietst met een andere fietser en even lekker samen zitten kletsen. Vond ik wel prettig want die Luikerweg is best een lang en saai stuk om alleen te fietsen. Had hierbij ook nog de wind tegen dus echt warmer werd het er niet op. Rijdend over de Kapelweg, de Peedijk en langs de Achelse Kluis duik ik het Leenderbos in om met een ommetje over Leenderstrijp bij het viaduct van de A2 uit te komen. Ik twijfel even of ik de lus door het Heezerenbos nog meeneem in de route maar ik heb ondertussen behoorlijk last van koude voeten. Dus het laatste stuk maar langs de A2, de Hut van Mie pils en de manege gefietst en we zijn weer thuis. Casa Camelia.

Vandaag 72 km. gereden.

Ik heb me weer best vermaakt vandaag. Over het weer of geen weer zullen we het maar niet hebben. Gelukkig is het wel droog gebleven. Van mij mag het onderhand wel wat warmer worden. Dat fietst toch een heel stuk aangenamer.

Maar April doet wat ie wil en in Mei leggen de vogeltjes een ei dus het weer zal wel beter worden hoop ik.

Ik ben me heel druk aan het voorbereiden op de Elfstedentocht die ik volgende maand ga rijden. En hoewel die op de schaats altijd in de winter gereden word lijkt het me geen pretje om met een paar graden nachtvorst in een tentje te moeten gaan liggen. Daar word ik onderhand toch echt wel te oud voor.

 

De Himiway heeft ondertussen ook al ruim 400 probleemloze kilometers op de teller staan dus dat gaat ook lekker.

Zondag 30-04 2023

De tweede accu met lader is binnen! Gisteren dat ding helemaal nokkievol geladen en in de rechter achtertas gepropt. Vanmorgen de rest van de spullen voor de tocht in de tassen gepakt voor een hopelijk mooie fietsdag.

Wat ga ik doen vandaag? Fietsen door de bomen!!!

Alles klaar, broodjes en drinken mee, dikke jas aan en om kwart voor 9

Trappen met die Hap!!!

De hemel is strak blauw en met weinig wind op naar Veldhoven. Langs Steensel en het E3 strand door naar Duizel. Gaat best wel snel zo vandaag. Mag ook wel want ik moet nog een best stukje trappen vandaag. Maar met hulp van de Himiway gaat dit denk ik wel goed komen. Zo kom ik ongemerkt bij natuurgebied de Pielis aan. Ik had hier helemaal niet moeten zijn dus een stukje terug om bij de Abdij van Postel eens rond te gaan kijken.

 

Onderweg kom je vanalles tegen en in de lucht vliegt ook vanalles rond. Zo sta ik ineens bij het kanaal van Bocholt naar Herentals waar ik dus op deze plek en bij dit knooppunt ook helemaal niet wezen moet. Gaat weer lekker zo. Hier eerst maar eens wat warme kleding uitgedaan, het begint best wel warm te worden ondertussen. Ter plekke heb ik maar besloten om via de knooppunten verder te gaan richting en door Lommel. Ben vanmorgen met een niet volle accu van huis vertrokken. Had hier al 41 kilometer mee gereden, en heb vandaag eigenlijk alleen maar in ondersteuningsstand 4 gereden tot nu. Je merkt wel dat hoe verder je rijd met een accu hoe hoger je de ondersteuningsstand moet zetten om rond de 20 kilometer per uur te kunnen blijven rijden. Het lijkt erop of er rond de 80 kilometer een soort eco stand in werking treed. Eens kijken bij de volgende rit hoe dit gaat als je alleen maar in ondersteuningsstand 3 rijd. Anders moet je toch echt rond de 80 tot 85 gereden kilometers van accu wisselen. Bij het station van Lommel, na vandaag 64 kilometer plus die 41 kilometers die ik al eerder gereden had, zegt de eerste accu dat ie er echt geen zin meer in heeft....echt helemaal leeg na 105 gereden kilometers.

Accu omwisselen dus.

Een stukje verder ook maar eens iets aan mijn ondertussen behoorlijk knorrende buik gedaan door er wat eten en drinken in te stoppen. Zonder brandstof gaat mijn accu tenslotte ook leeg. Meteen ook de tweede windjack uitgedaan, word echt lekker weer nu. Via de Garmin verder rijden word em effe niet, door mijn expres/per ongeluk fout rijden van vandaag snapt die er dus echt geen bal meer van. Zelfs na herberekening van de route komt ie er niet meer uit. Zo rijd ik na Lommel langs de testbaan van Ford door een heel mooi stukje natuur wat ik anders zeker gemist had. Ik kom zodoende toch al aardig in de richting van waar ik vandaag heen wil. Volgens mij kom ik ook al aardig in de buurt want het word steeds drukker onderweg. Na nog een best stukje fietsen over een mooi aangelegd beton fietspad, aan de linkerkant, daar ligt het dan...

Fietsen door de bomen!!!!!!

Volgens mijn geplande route had dit dus is aan de rechterkant moeten liggen, maar dit ter info.

Ze hebben hier in het bos een soort van fietsrotonde aangelegd waar je al fietsend bijna tot boven de bomen uitkomt en een heel mooi uitzicht hebt. Heel mooi en leuk om eens overheen te fietsen. Weer beneden aangekomen nog even gekeken of de Garmin het ondertussen weer begrijpt maar kansloos. Dus weer verder langs de knooppunten in de hoop de route toch nog ergens op te kunnen pikken. In België werkt het in principe prima met de knooppunt routes maar niet overal staat er een fietskaart bij dus kom ik in Eksel uit, waar ik dus ook helemaal niet wezen moest. Toch onderweg nog ergens een kaart gevonden en wat nummers van knooppunten opgeschreven en deze gevolgd.

Zo gaat en kan het dus ook. Ik ga in ieders geval weer richting het Noorden en dat is op zeker richting huis.

Onderweg nog gekeken of ik toch nog ergens de geplande route op kan pikken, maar de teller gaat al rap richting de 100 kilometer dus dit maar niet gedaan. Mijn rug en mijn knietjes vinden het vandaag wel helemaal leuk, dus dat gaat goed, maar mijn zitfabriekske wil onderhand wel richting huis. Dus er toch maar voor gekozen het lange saaie stuk rechtdoor te fietsen langs Lommel Kolonie en Lommel Barrier om zo weer op de Luikerweg richting Valkenswaard uit te komen. De eerste eettent is niks, de tweede gesloten op zondag dus ergens onderweg nog wat broodjes en twee gekookte eitjes gegeten, ik had weer aardig honger gekregen ondertussen. Dat eetwerk had ik toch nog bij me en helemaal mee naar huis slepen om ze thuis in de vuilnisbak te gooien is ook zonde. Ik rijd verderop linksom door Valkenswaard, omdat het daar in het centrum rete druk is, en kom zo via de Oude Spoorbaan en Aalst weer in Eindhoven aan. Casa Camelia.

Vandaag 117 kilometer gereden. De tweede accu is net half leeg of half vol, het is maar hoe je het bekijkt, dus hier had ik nog wel een kilometertje of 40 mee verder gekund.

Op fietsvakantie 's morgens wel vertrekken met twee helemaal opgeladen accu's was de les van vandaag.

Vertrokken om kwart voor negen en weer thuis om kwart voor vijf dus precies acht hele mooie uurtjes onderweg geweest.

Niet omdat het moet, maar omdat ik het weer kan!!!

 

Zondag 7 Mei 2023

Vandaag staat de voorjaarstocht van TC Wilhelmina op het programma. Door gebrek aan tijd heb ik deze tocht voor het grootste deel in de nacht van Zaterdag op Zondag gereden. De pijlen hingen al. Dus om half 3

Trappen met die Hap!!!!

Het ging via Aalst naar Valkenswaard om zo met een mooie lus rond Bruggerhuizen in Borkel en Schaft uit te komen. Via allerlei kruip door sluip door weggetjes stond ik ineens in Weebosch achter Bergeijk. Eigenlijk de hele rit niet verder als een kilometertje of 25 van huis geweest. Zo weer verder langs rustplaats/café Het Wilde Zwijn waar ik op het terras maar zelf koffie gezet heb, ze waren natuurlijk op deze onmogelijke tijd nog niet open. Het begon wel al licht te worden tegen die tijd, zag ik ook wat beter wat ik aan het doen was. Buikje rond, boterhammetjes en koffie naar binnen gewerkt, dus weer verder om met nog een lusje door bos en hei langs Eersel en Steensel weer naar Eindhoven te rijden. Eens een keer wat anders, leuk om te doen. Totaal 98 km. gereden ik heb de route opgepikt op de kruising van de Prof. Holstlaan en de Bayeuxlaan in Eindhoven en op het laatst een klein beetje gesmokkeld door vanuit de Kempenbaan in Veldhoven rechtstreeks naar huis te rijden.

Diegene die de tocht uitgezet hebben...het was een mooie bedankt!!!

Donderdag 18 Mei 2023

Mijn dochter is met de hele schoonfamilie deze week op vakantie naar bungalowpark de Vossemeren in België. Ik heb de schone taak gekregen om voor de poezen van haar schoonzus te gaan zorgen deze week. Alleen deze heeft ervoor gekozen om helemaal in Deurne te gaan wonen. Ik heb hiervoor haar auto tot mijn beschikking gekregen om heen en weer te rijden. Deurne ligt tenslotte niet echt om de hoek. Maar ik vind het ook een mooie afstand om op de fiets te gaan doen.

Dus jas aan, broodjes en drinken mee en om half negen...........

Trappen met die Hap!!!!

Langs buurtschap Riel, de Hooge Akkers en het altijd mooie fietspad langs het Eindhovens Kanaal kilometers rechtdoor in de richting van Helmond. Om dan weer, gaat/kan niet anders, dat vervelende stukje industrieterrein met dat slechte fietspad door het industrieterrein de Vossenbeemd te moeten fietsen. Maar dan word het wel mooi. Over een heel mooi fietspad via de Brouwhuisse Heide en de Hees naar Vlierden. Hier allerlei weggetjes door de weilanden gevolgd, waar ik zoals gewoonlijk helemaal niet wezen moest volgens de Garmin, en zo sta ik toch in no time waar ik wezen moet. Poezen weer helemaal blij, hadden weer behoorlijk honger, stelletje lekkerbekken. Dit even geregeld voor ze en ik ben klaar voor de terugweg. Eerst door het best wel mooie Deurne naar Vlierden gefietst en dan verder langs Vakantiepark Prinsenmeer via de Oostappensedijk en de Aaweg naar Lierop. Hier de Heilignaam Jezuskerk eens goed staan te bekijken. Het is met zijn vier torens en de koepel daartussen best wel een mooi, imposant gebouw om te zien. De kerk is gebouwd in 1892 en is een rijksmonument. Zo gaat het weer richting Heeze over de Lieropseheide, de Strabrechtseheide en de Braakhuizenseheide. Een heel mooi gebied met bos, heide en mooie vennen zoals het Starven, het Beuven en het Wasven. Elke keer als je hier fietst ziet het er toch weer net even anders uit. Als je in de buurt bent moet je hier zeker eens gaan fietsen. Na hier een beetje van links naar rechts doorheen gereden te hebben besluit ik om rechtdoor te rijden langs de Natuurpoort Heeze in. Is toch een mooier stuk fietsen als dwars door Geldrop te fietsen. Zo kom ik langs Gijzenrooi en het Schuttersbos weer op de rotonde van de Floralaan uit en fiets het laatste stukje richting huis. Casa Camelia.

Was een mooi stukje van 65 kilometer. Mooie afstand om de voorbereidingen voor de Elfstedentocht die ik volgende week ga fietsen af te sluiten.