Langs de Maas en terug.....

Alo...Alo Bonjour les Amis!!!!!

Zaterdag 13 Juli 2019.

De dag voor vertrek..................inpakken en de laatste dingen doen. Afgelopen Donderdag nog effe vlug nieuwe schoenen gekocht omdat bleek dat de maat van mijn andere schoenen niet klopte met het advies van Shimano om deze een maat groter te bestellen. Met als gevolg niet lekker zittende, te kleine schoenen.

Twee maten groter zitten ze wel lekker, ruim honderd euro lichter stap ik tevreden de winkel uit.

Verder....

Alle uitrusting nog een keer nakijken. Stuurtas monteren, shit rits kapot dus naar de kampeermarkt voor een nieuwe van Ortlieb met bijna € 30,00 zomerkorting. Heb ook een nieuwe slaapmat besteld bij Obelink Winterswijk. Een mat die opgerold 66 cm. breed en 26 cm. in omvang is en een gewicht heeft van drie kilo. Dit was niet helemaal de bedoeling. Maar eens kijken of deze mat wel lekker ligt ben benieuwd.

De huiskamer begint op een opslag magazijn te lijken nu ik zo ongeveer alles ingepakt en naar beneden heb gehaald wat ik denk te moeten meenemen. Ik heb ook een behoorlijk voorraadje aan eten in blik en zakjes bij me want het schijnt in Frankrijk moeilijk te zijn om inkopen te doen op het platteland.

Zondag 14 Juli 2019.

Route vandaag;

Eindhoven Valkenswaard Achel Neerpelt Houthalen-Helchteren Hasselt Stevoort Zoutleeuw Linter.

Lekker op tijd vanmorgen. Als op en aan de fiets gehangen en om half 8 ....

Trappen met die Hap!!!!

Het eerste stuk bekend terrein om voorbij Achel de route van Benjaminse op te pikken. Hier even gestopt om de Garmin aan te slingeren. Die heeft gelijk een probleem en geeft constant route berekeningsfout aan. Lekker begin zo. Ligt het aan de track van Benjaminse of aan de Garmin. Hoop dat dit nog beter gaat worden anders heb ik een uitdaging want het route boekje van Benjaminse is ook niet het meest duidelijke wat je mee kunt hebben.

Camping de Ballasthoeve in Pelt is nog dicht dus een stuk verderop gestopt bij een heel leuk tentje voor de koffie met gebak. Kwam mooi uit het begon effe stevig te regenen. Net voor Houthalen-Helchteren bij de kruising van de rijksweg naar Hasselt word het een zoektocht, de Garmin stuurt me overal naar toe behalve waar ik heen moet. Dus deze maar uitgezet en mijn neus achterna gefietst richting Hasselt ga ik in ieders geval de goede richting in. In Hasselt bij Fietsenwinkel.be even gestopt. Zij hebben een routekaartje voor me uitgeprint zodat ik mijn weg verder vervolgen kan. Vriendelijke en behulpzame jongens daar! In Hasselt is het ook best nog wel een puzzeltocht om de goede route te vinden.

Zo met het kaartje en met hulp van Google Maps via Hasselt, Stevoort en Zoutleeuw naar Linter gefietst.

Om half vijf kom ik op de camping aan. Na me aangemeld te hebben bij de vriendelijke eigenaar het hele spul weer opgebouwd en ingericht. Daarna naar het restaurant voor de avondhap. Ze serveren een dagmenu wat wel lekker was maar voor € 30,00 had ik er wel meer van verwacht. Nog een stel uit Tilburg getroffen wat hier kind aan huis is. Sanitair basic en stroom en een grote picknick bank bij de plaats, dus helemaal prima.

Camping Leeuwerikkerveld Linter.

Dagafstand 98 km. 

Maandag 15 Juli 2019.

Route vandaag; 

Linter Tienen Hoegaarden Namen Godinne.

Om half acht pas wakker. Koffie gezet, ontbijtje gedaan en de rommel ingepakt. Even afrekenen en om half negen....

Trappen met die Hap!!!!

Het is best frisjes dus mijn jas maar aangedaan. Even een poging gedaan om de Garmin aan de gang te krijgen maar dat was geen succes, volgens wat die aangaf reed ik weer richting huis en dat was niet de bedoeling. Langs Tienen door de binnenlanden naar Hoegaarden waar ze het heerlijke Hoegaarden bier brouwen. Daar de Ravel route opgepikt richting Namen of te wel Namur. Verkeerd rijden kan nu tot daar niet meer dus gas erop, verloren tijd inhalen. Prachtig mooie route echt genieten.

In Namen een Belgische omleidingsroute effe hobbyen dus. Dan toch de bordjes gevonden en voor ik het weet sta ik voor de Citadel! Een stukje verder aan de Maas is het tijd voor koffie en wat kleine boodschappen en ga voor de eerste keer de route langs de Maas volgen.

Wat me opvalt is dat het hier echt druk is. Al het verkeer moet langs de Maas rijden dus dit bevalt me eigenlijk een stuk minder. Ook de fietspaden en de bewegwijzering zijn ronduit slecht te noemen. Voordeel is wel dat als je gewoon de Maas volgt het niet fout kan gaan. Wel weer genoeg te zien onderweg dat maakt weer een hoop goed. In Profondeville een poging gedaan om naar de camping te fietsen maar ze hebben die bovenop een steile heuvel neer gekwakt is niet te doen. Dus weer verder het is ook nog vroeg dus dat kan makkelijk. Kom onderweg het Tilburgse stel van gisteren tegen en samen met hen ben ik op een camping in Godinne uit gekomen. Zo een stukje van de route voor morgen gefietst! Schiet lekker op zo. Camping stelt echt niks voor, heel simpel maar alles wat je nodig hebt is er en het kost geen drol € 7,50.

Zelf gekookt met echt zure zuurkool uit een blikje met spek worst en brood om die zure smaak uit mijn mond te krijgen. Nog een biertje gedronken, wat zitten buurten met de buren en toch redelijk op tijd naar bed. Helaas geeft de slaapmat niet het comfort wat ik ervan verwacht en gehoopt had. Het hoofd en voeteneind blijven dun en in het midden zit een grote bult. Misschien dat dit nog verbeterd even afwachten.

 Camping Les Arperts Vers Godinne.

Dagafstand 75 km.

Dinsdag 16 Juli 2019.

Route vandaag;

Godinne Anhee Dinant Walsourt Hastieres Hermeton sur Meuse Heer Agimont Givet Chooz Ham sur Meuse Vireux Molhain Haybes Fumay.

Met de zon vol op de tent is het best lekker wakker worden. Er zijn al best veel camping gasten op de been, met een rolletje toiletpapier en wastas onder de arm richting het sanitair gebouw om daar in de rij te gaan staan om je ding te kunnen doen. Niks voor mij, doe straks als ik alles opgeruimd heb wel een poging me op te frissen. Zoals elke morgen begin ik met ontbijtje maken en de boel opruimen. Daarna snel die ondertussen echt wel noodzakelijke sanitaire pitsstop gemaakt. Zo is het toch alweer tegen negen uur dus....

Trappen met die Hap!!!!

Eerst de Maas overgestoken om weer op de route komen. In Dinant ga ik eens op mijn gemakje rond staan te kijken. Ben hier vroeger al eens geweest maar op de fiets is dit toch effe helemaal anders. En die brug naar het centrum met allemaal van die saxofoons is natuurlijk ook helemaal leuk. Het schijnt dat ene meneer Sax die die dingen maakte hier vandaan komt. In Hastieres bij de bakker vers brood ingeslagen en verderop bij een frietkot frikandellen en kroketten gehaald. Een lekkere samengestelde lunch met een koude cola want het is intussen best wel warm geworden. Na een klein uurtje zittend aan de Maas doorgebracht te hebben weer verder. Net voor Givet word je van de Maas weggestuurd om een stukje de binnenlanden in te gaan. Achteraf had ik gewoon de weg rechtdoor kunnen volgen. Behalve een paar extra gereden kilometers en best wel steile heuvels op dit stuk was er verder niks leuks te zien of te beleven.

In Givet langs de farmacie voor paracetamol, heb last van tandpijn niet fijn. Ik volg de Maas naar Chooz waar ik weer een afkorting moet rijden over een heuvel. Ze zijn hier op zijn Frans bezig met wegwerkzaamheden dus ik kan er door de berm gewoon langs. Zoef zoef de heuvel weer af, op de rotonde beneden linksaf over de brug met vers asfalt, een heleboel plakkende steentjes op mijn banden. Deze heb ik er eerst maar afgehaald wat ik heb geen zin in een of twee lekke banden. Hier het routeboekje weer tevoorschijn gehaald. En wat blijkt ook dit stukje van de route kun je overslaan door gewoon de doorgaande weg vanuit Givet naar Ham sur Meuse te volgen. Maar ik pik rechtsaf de route weer op in de richting van Haybes. De camping hier vind ik echt een gribus bende dus volg ik de Maas nog een stuk naar Fumay. Hier in dit gebied zijn voldoende campings te vinden op fietsbare afstand. In Fumay een leuke basic camping, bijna nieuw sanitair en biertjes kon ik er ook kopen. Na een dagje als dit echt geen straf. Heel het spul weer opgebouwd en snel een lekkere douche genomen. Ik was gelijk mijn fietsbroek en shirt zodat ik morgen weer schoon goed aan kan doen. Avondhap weer uit een blikje, niet echt gezond maar wel lekker. Witte bonen in tomatensaus, spek worst en brood. Je kunt eigenlijk niks anders als zelf koken, een restaurant zit hier niet in de buurt en een supermarkt daar ben ik maar niet naar op zoek gegaan. Leuke, Franstalige Belgische buren met twee kids, hond en kat die vakantie aan het vieren zijn in een vouwwagen. Het gaat allemaal heel lekker, de kilometers schieten onder de wielen.

Camping Muncipal de Bellevue Fumay.

Dagafstand 68 km.

 

Woensdag 17 Juli 2019.

Route vandaag;

Fumay Revin Anchamps Laifour Deville Montherme.

Wat een nacht!!!! Eerst bij mij in de voortent en toen bij de buren een steenmarter in de tent. Om drie uur iedereen wakker en achter dat beest aanvangen. We hebben em niet te pakken kunnen krijgen de slimmerik. Zaten we zomaar heeel vroeg om vier uur met z'n allen aan de koffie. Van slapen is niet veel meer gekomen daarna. Kort dagje doen vandaag en kijken waar ik uitkom.

Om half tien, beetje brak en moe toch maar....

Trappen met die Hap!!!!

De mist is ondertussen opgetrokken en het zonnetje schijnt lekker! Dat dan weer wel. Tussen Fumay en Revin een stukje mountainbike parcours gereden omdat de Garmin dit leuk vond. Ik dus niet met al die steile heuvels dus snel terug naar de Maas. Bij Revin wederom niet helemaal duidelijkheid betreft de route. Sta op een brug geen bordje of aanwijzing te bekennen dus maar weer terug. Kom een daar wonende Nederlandse dame tegen (je komt ze ook overal tegen) die mij verzekerd dat ik toch echt op het goede punt stond, had de brug over moeten steken en dan rechtsaf. En inderdaad een bordje gevonden richting Sud na een kleine honderd meter in de struiken. Langs de Voie Verte gaat het richting Revin. De route langs de Maas is vandaag een voor mij moeizame expeditie aan het worden.

Bij Revin fiets ik verder door een tunnel langs de Maas. Ondertussen gaat het al weer rap richting Midi of te wel twaalf uur....lunchtijd. Ik kom onderweg een chateau tegen waar ze dit perfect voor me kunnen regelen. Een grote warme pannini met verschillende soorten kaas, ham, spek en sla en een lekker koud glas cola met citroen voor € 5,50. Niks mis mee en met een gevulde maag weer op de fiets. In Montherme voor de eerste keer echt boodschappen gedaan deze reis bij de Carrefour. Een keer lekker koken met vers spul, dat blikvoer begint me aardig de strot uit te komen zo onderhand. 

Om drie uur ben ik al op de camping...receptie is nog dicht! Midi is uitgelopen. Even gewacht dan heeft de campingbaas om half vier zijn toko weer open en krijg ik een biertje voor het wachten van hem en een mooie plaats toegewezen. Onder de grote tent die erbij staat een bank en tafel met een koelkast erbij. Dus mijn eten en de gekochte biertjes worden weer perfect gekoeld. Sanitair is ook niks mee en je staat hier zo ongeveer aan de oever van de Maas.

Avondhap aardappeltjes, tomatensaus met vers gesneden uien en champignons, Mexicaanse koteletten en een slaschotel met van allerlei lekkers erin. Smullen geblazen. Na de afwas het douchehok ingedoken, ben ik ook weer fris en fruitig. Daarna werk ik mijn dagboek bij want dat heb ik de afgelopen twee dagen niet gedaan en ga ik eens kijken naar de dagplanning voor de komende dagen. Door dat beest van vannacht, de korte route van vandaag en het warme weer moet ik hierin wat aanpassingen gaan doen denk ik. Eens kijken wat ik verzinnen kan.

Camping Port Diseur Montherme.

Dagafstand 35 km.

Donderdag 18 Juli 2019.

Route vandaag;

Montherme Nouzonville Charleville Meziers Lumes Nouvion sur Meuse Donchery Sedan Remily Douzy.

Er is er een jarig hoera hoera. Steffi mijn jongste dochter word vandaag 22 lentes jong!

De gewoonlijke dingen gedaan, een stokbrood met franse kaas en koffie als ontbijt kan slechter. En dan om half negen....

Trappen met die Hap!!!!

Lekker in het zonnetje eerst een heuvel op en weer naar beneden om aan de Maas te komen. Montherme is best wel een leuke plaats om eens rond te kijken. Dus fiets ik er eerst eens doorheen. De brug van gisteren weer over om aan de andere kant van de Maas de route weer op te pikken. Ik fiets en navigeer nog steeds voor het grootste gedeelte op de bordjes en google maps. Mijn vermoeden is dat mijn Garmin de geest gegeven heeft. Lekker vlak langs de Maas gaat het het eerste stuk vandaag. Onderweg veel van die ouderwetse sluisjes gepasseerd, elke keer weer leuk om te zien hoe dat met die bootjes in zijn werk gaat. Op dit stuk weinig schaduw te bekennen dus fiets ik het meest in de volle zon. Armen en beentjes beginnen een raar kleurtje te krijgen wat er niet af te wassen is. Zal wel zo horen denk ik. Een bankje in de schaduw en vers water vinden is ook nog een ding. Net voor Sedan heb ik nog een bakker gevonden waar ik een belegd stokbrood gekocht heb en water ingeslagen heb. En klein stukje verder staat een stukje van de weg af nog een bank in de schaduw dus dat is weer een helemaal prima plek voor de lunch.

In Sedan kun je nog goed zien waar tot vorig jaar de camping geweest is. Alles is er nog en zelfs het sanitair gebouw is schoon en bruikbaar heel apart. Verderop de route zal het nog vaker voorkomen dat of er geen campings te vinden zijn of dat ze opgeheven zijn. Hetzelfde geld voor bakkers slagers cafeetjes enz. Elke dag goed de route plannen en checken voordat je op pad gaat! Anders komt het niet goed.

Na Sedan bij het plaatsje Remily linksaf van de route af naar Douzy. Hier moet wel een camping te vinden zijn bij een zwemmeer. Kom van een heuvel afgesjeesd, op de kruising nergens een bordje te vinden. Google Maps erbij. Blijk ik er nog geen 300 meter vandaan te staan. Gelijk de duurste tot nu toe. € 14,50. En wat krijg je ervoor? Een plaats op een open veld wel met een tent met tafels en stoelen maar verder ook helemaal niks. Sanitair gebouw ligt heel ver weg en dit is een partijtje smerig niet normaal zeg.

Verder op de camping niks te krijgen dus eerst naar het dorp voor de boodschappen. Avondhap giga rumpsteak, champignonsaus en brood, lekker simpel. Na de afwas toch maar effe onder de douche. Benieuwd of dit vandaag nog schoon gemaakt word anders word het morgen ergens enkeltje het bos in of zo.

Camping Le Lac Douzy.

Dagafstand 62 km.

Vrijdag 19 Juli 2019

Route vandaag;

Douzy Mouzon Yonque Beaumont en Argonne Letanne Poully sur Meuse Luzy Saint Martin Cesse Laneuville sur Meuse Wissepe Sanmory Doulcon Dun sur Meuse.

Vannacht is er een bak regen gevallen niet normaal. Gevolg is dat alles zeiknat is en omdat ik de fietstassen altijd op de fiets laat zitten staan die ook vol met water. Ze waren wel dicht gerold maar zijn dus niet meer waterdicht. Ben ik weer lekker mee. Goedkoop blijkt toch duurkoop. Ook het routeboekje zeiknat dus nu word het echt leuk, de Garmin naar de navigatiehemel en het routeboekje onleesbaar. Om acht uur ben ik klaar om deze camping te verlaten dus.........

Trappen met die Hap!!!!

Eerst maar eens naar Mouzon fietsen. Hier heb ik een bordje van gezien voor aan de weg en dit ligt een kilometer of vijf in de richting die ik op moet. Door een heel mooi landschap fietsend kom ik daar een uurtje later aan. Ging best wel op en af. Beloofd wat voor vandaag. Bij de Leader Price eerst maar eens wat inkopen gedaan zodat ik de dag wat eten en drinken betreft weer doorkomen kan. Dan even puzzelen om Mouzon weer uit te komen. Routeboekje wederom vaag hierover. Maar toch weer ergens de hoofdroute gevonden. Het word een pittig dagje met behoorlijk wat klim en klauterwerk. Benjaminse doet hier een beetje lacherig over maar het is bij tijd en wijle best wel pittig om boven te komen met een zwaarbeladen fiets. Natuurlijk is het anders fietsen als in ons vlakke Nederland maar toch. Dus heuvel op af en toe maar een stukje wandelen omdat ik anders fietsend echt niet boven kwam. Ook leuk! 

Regelmatig de pauzeknop ingedrukt en genieten van telkens weer een ander uitzicht. Het is een prachtige fietsdag vandaag het weer is fantastisch en de omgeving wonder mooi. Ik lunch zittend op een bankje bij een oorlogsmonument uit de 1e wereldoorlog. Je komt hier echt op bijna elke straathoek wel iets tegen wat met deze oorlog te maken heeft. Ook loopgraven en andere duidelijke sporen, bv. een granaattrechter, een bunker, een kruis of kapelletje, kom je in deze omgeving elke keer weer tegen. Zo tijd om weer op de fiets te klimmen voor het volgende stukje fietsen. Eerst een beetje heel steil klimmen, dit stond gelukkig voor de verandering wel vermeld in het routeboekje. Pfft blij dat ik boven ben. Word onderweg nog even ingehaald door de dochter van de buren van gisteren op de camping. Schat ze een jaartje of twaalf. En ze fietst me er met volgepakte fiets met gemak uit. Worden we oud of zo? Zoals ik gisteren al schreef was het vanmorgen in het sanitair gebouw een slagveld, de schoonmaak brigade was nog steeds niet langs geweest. Dus snel met mijn rolletje het bos in anders komt het niet goed.

En weer door. Op naar Doulcon. Eerst natuurlijk de dagelijkse boodschappen doen en dan snel naar de camping. Gelegen aan het meer, heel groot. Ook hier weer een apart trekkersveld met op nog geen 50 meter van de tent het sanitair gebouw. Allemaal schoon en netjes en een bank en tafel staan ook in de buurt. Kennis gemaakt met een voormalig Eindhovenaar die nu in Almere woont. Met hem gezellig zitten buurten en we hebben samen gegeten. Als avondhap rijst met groente en gesneden vlees, biertje erbij en het is weer helemaal voor mekaar. Vroeg naar bed en nog een tijdje meegenoten van de disco voor op de camping.

Camping Lac Verte Dun sur Meuse.

Dagafstand 56 km.

Zaterdag 20 Juli 2019.

Route vandaag;

Dun sur Meuse Brieullis sur Meuse Vilosnes Sivry sur Meuse Consevoye Forges sur Meuse Samogneux Charny sur Meuse Verdun.

Mooie route vandaag die me in Verdun moet brengen. Ik volg vrijwel de hele dag de Maas. Lekker vlak fietsen. Stukken met lekker rustige wegen, fietspaden met gravel. Wel het meest snoeiharde wind tegen maar ach je kunt niet alles hebben. Onderweg kom ik weer verschillende medefietsers tegen die ik al eerder getroffen heb. Heel leuk, een duimpje omhoog, een praatje en altijd een groet, bonjour of goedemorgen/middag. Zoals ik eerder al geschreven heb over de campings ook op dit stuk is er weer een opgeheven wat ik wist. In dit plaatsje, Charny sur Meuse, lekker middag eten gedaan op een bankje in de schaduw. Luiwammes, schoenen uit en de beentjes omhoog. Toch om een uur mezelf weer in gang getrokken anders komen we nergens meer vandaag. Mooi nieuw aangelegd fietspad hier. Op een gedeelte zijn ze nog een stuk aan het bijmaken, weer door de berm. Geen probleem. Weer opstappen effe heuveltje op richting Verdun.

Au verdomme nondeju zal toch niet waar zijn! Bij het aanzetten bij een sluisje gebeurd er wat ik al aan voelde komen vandaag....een heuse jicht aanval. Pillen gepakt die ik gelukkig bij me heb en rustig aan verder naar Verdun. Hier een rondje door het centrum gefietst om een en ander eens van dichtbij te gaan bekijken. Dat was best nog wel een dingetje om te doen met die pijnscheuten die ondertussen best wel heftig beginnen te worden maar het is gelukt. Strompelend de receptie van de camping binnengevallen en gelijk voor morgen ook nog besproken.

Rustdagje morgen kijken hoe het verder gaat met de klachten en de pijn. Ben ook al weer 8 dagen onderweg dus dat kan onderhand wel een keer. 

Ondertussen is het echt warm geworden dus ik ben blij met de koude biertjes die ik bij de receptie gekocht heb en de schaduw op de plek die ik gekregen heb. Tentje bouwen heel op het gemakje en nog een app naar het thuisfront gestuurd en mijn huisarts van thuis gebeld en de situatie uitgelegd. Wassen, douchen, omkleden en....lekker uit eten vandaag. Toch het hele stuk naar voren gelopen. Rustig aan en als het kan in beweging blijven heeft de huisarts gezegd, nou dat doe ik dan maar.

Voor de avondhap. De steak met frietjes en sla laat ik me goed smaken. Altijd weer genieten om aan een gedekte tafel zittend op een fatsoenlijke stoel je eten wat je voor de verandering niet zelf gekookt hebt te nuttigen. Later bij de tent nog even het dagboek bijwerken de was in de wasmachine doen en even buurten met de buurtjes die uit Oirschot komen. Was weer heel gezellig allemaal. Brabanders onder elkaar he. Ik ben niet de enige die tegen het probleem van al dan niet aanwezige campings en de onmogelijkheden om boodschappen te doen aanloopt. Iedereen zit hiermee. En zo is deze dag ook weer voorbij.

Camping Les Breuils Verdun.

Dagafstand 49 km.

Zondag 21 Juli 2019.

Rustdag 0 kilometer.

Lekker rustig hier, uitgeslapen en voor bij het winkeltje het bestelde brood opgehaald en gelijk verse eitjes gekocht. Een zooitje gebakken eieren met spek in de pan geslagen en koffie gezet. Daarna alles wat nog in de fietstassen zit op een hoop gekieperd, schoon gemaakt, opgehangen en toen het droog was samen met de schone was weer ingepakt. Dit keer wel in plastic zakken. Mocht het dan nog een keer gaan regenen blijft het spul tenminste wel droog. Mijn fiets nog even nagekeken en links en rechts wat gesmeerd, was wel nodig er begon het een en ander behoorlijk lawaai te maken. De rest van de dag aan het zwembad doorgebracht, lekker in de schaduw en af en toe een frisse duik. Kan vervelender toch. Heb nog wel behoorlijk veel pijn dus morgen effe kijken en plan de campagne maken. Voor het avondeten het restaurant maar weer opgezocht, zin om boodschappen te doen had ik niet echt vandaag. En in de campingwinkel vind je ook alles wat je nodig hebt.

Maandag 22 Juli 2019.

Route vandaag;

Verdun Dugny sur Meuse Ancemont Les Monthairons Villers sur Meuse Tilly sur Meuse Bouquemont Woimbey Bannoncourt Dompecevin Saint Mihiel.

Inpakken, ontbijtje wegwezen hier anders wil ik hier nog langer blijven, fijne camping! Dus om 9 uur....

Trappen met die Hap!!!!

Eerst naar de Decathlon eens kijken of ik een fatsoenlijk luchtbed kan krijgen en dan neem ik gelijk een gasvulling mee om weer te kunnen koken. Dus bergop een stukje wandelen een stukje fietsen, wat steil zeg...pffft. Wie verzint het om een sportzaak zo bovenop een heuvel neer te kwakken. Als je er eenmaal bent kun je zo aan de zuurstof.

Nou vlug naar binnen, ze hebben binnen airco en buiten is het loeiheet. Koop een luchtbedje omdat dat ding wat ik bij me heb nog steeds een ramp is, eens kijken hoe dat slaapt. Een gasvulling vind ik ook en koude drankjes liggen hier ook in de koeling. Ik rijd hierna steil een helling af en sla rechtsaf bij de Maas. Foutje dus had rechtdoor gemoeten 10 kilometer heen en terug omdat het zo leuk fietsen is langs de Maas. Ik kwam er pas achter dat ik fout zat toen ik aan de rechterkant de skelterbaan zag liggen die ik eerst links zag liggen toen ik richting de Decathlon fietste. Ergens in Bouquemont zit ook een café wat open is en.......met airco. De kopjes koffie zijn niet groot maar wel heel lekker. Dus die maar drie besteld en opgedronken anders hebben ze hier weer niks verdient vandaag. En hop de hitte weer in. Tijd voor de lunch, midi,  begint het ook wel weer te worden dus op zoek naar een schaduwrijk plaatsje. Het schiet allemaal niet echt op vandaag maar de omgeving is weer ontzettend mooi om door te fietsen. Na nog een paar van die fijne hellingensla ik linksaf en bereik ik toch Saint Mihiel.

Eerst naar de Lidl, de keuze aan supermarkten hier is reuze, voor de boodschappen en dan richting de camping. Groot....bijna verlaten. Als er tien plaatsen bezet zijn is het veel. Wel nieuw sanitair, wasmachines enz. Gratis stroom en gratis douche en verder....niks. Geen bar, Resto of wat verder nog gezellig zou kunnen wezen, heel apart.

Knalheet is het wel dus eerst maar effe een biertje drinken, de tent bouw ik later wel op. Een Nederlands stel met een camper uit 1975 waar de uitlaat onderuit gevallen is staan hier ook voor een nachtje, gezellig stel. Na met hen nog wat gedronken te hebben ga ik op tijd naar bed. Last van mijn linker knie en enkel. Het word er niet beter op!

Camping Base de Plein Aire.

Dagafstand 46 km.

Dinsdag 23 Juli 2023.

Route vandaag;

Saint Mihiel Woinville Buxerulles.

Bijltjesdag vandaag, vannacht weer een jichtaanval gehad de halve nacht voor de tent gezeten van slapen is niet veel terecht gekomen. Dit gaat niet goed. In Saint Mihiel via de post nog wat warme kleding naar huis gestuurd. Zal wel niet meer nodig zijn denk ik. Toch nog geprobeerd de route op te pikken maar dit is niet te doen als je maar met een been kunt fietsen. Gebeld naar B&B LeParadis in Buxerulles in de buurt van het Lac Madine. Ze vinden het goed als ik mijn tentje in de tuin zet en 's avonds mee-eet. Ik kort hiermee de route in en wil via Metz naar Luxemburg fietsen om vandaar richting huis te gaan. Of fietsend of met de trein. Jammer vind ik dat ik niet bij de monding van de Maas uitkom maar verstandig is het in dit geval wel. Meestal duurt het een dag of zes voordat ik van zo'n jichtaanval herstelt ben en nu heb ik er twee in een paar dagen gehad. Vervelend en niet fijn. Onderweg naar Buxerulles moet ik nog een kilometer of acht klimmen. Fietsend, lopend en rustend dit in een kleine drie uurtje voor elkaar gekregen. Been doet nu helemaal pijn en kan er bijna niet meer op staan en mijn linkerknie lijkt wel een voetbal zo dik is die. Zo kom ik aan bij Cees en Annelies van B&B LeParadis. Nou ik moet zeggen je komt hier echt in het paradijs terecht. Wat een top tent, wat een fijne mensen. Cees ziet me aankomen en zegt dit gaat echt niet goed, waarop ik antwoord niet echt. Cees zegt tentje bouwen gaan we niet doen ik heb een kamer voor je. Kijk daar kan ik niks tegenin brengen! Na me in het zwempak gehesen te hebben breng ik de rest van de middag aan en in het zwembad door. Later even overleg met Cees en Annelies voor morgen, ik kan hier niet voor een tweede nacht blijven de kamer is gereserveerd voor de komende dagen of ik moet de tent alsnog in de tuin opzetten morgen. Cees zegt tegen me dat dit geen enkel probleem is maar als het morgen nog niet gaat breng ik je graag naar het trein station in Metz. Dan kun je vandaar met de trein richting huis gaan. Kijk dat is meedenken en je begaan voelen met het lot van je gasten! Ik zeg tegen beter weten in dat ik het nog even aankijk morgenochtend maar ik weet eigenlijk al dat het wel klaar is. Vanaf Verdun tot hier is eigenlijk al teveel van het goede geweest.

's Avonds een lekker avondmaal gegeten ala table d hote. Met alle gasten gezellig aan een grote tafel. Genoten van de avond en bolrond het bedje in. 

Verblijf in B&B LeParadis Buxerulles.

Een echte aanrader kijk maar eens op www.leparadis.nl 

Dagafstand 17 km.

Woensdag 24 Juli 2019.

Noodplan om thuis te komen treed vandaag dan toch in werking. Linkerknie is nog steeds dik en doet onwijs zeer! Mooi k........

Heb toch best wel goed geslapen en heel goed uitgebreid ontbijt gehad

Cees brengt me straks tegen de middag naar Metz. Vanmorgen contact opgenomen met Soetens fietsvervoer om mijn fiets thuis te krijgen. Word vandaag al opgehaald en in de loop van de volgende week thuis gebracht. Voor € 200,00 inclusief de bagage. Een nette prijs want zelf heen en weer rijden is denk ik toch wel een stuk duurder. 

Treinticket heb ik gekocht bij de Franse spoorwegen bij het reisbureau wat in het stationsgebouw van Metz zit. Zij hebben de thuisreis perfect voor me gepland. Dit ticket koste € 48,50 dus dat viel ook best mee. Zo ben ik na een treinreis via Thionville en Luxemburg naar Ettelbruck gereisd.

In Luxemburg moest ik overstappen om met de bus naar Ettelbruck te reizen. Dit omdat ze aan het spoor aan het werken waren. Ben benieuwd hoe dit allemaal gegaan was als ik mijn fiets bij me had gehad.

Dan verder langs Troisvierges, Gouvy, Aywaille en Luik. Hier ben ik overgestapt op het boemeltreintje naar Maastricht. Hier de intercity naar Eindhoven genomen en zo ben ik  om negen uur 's avonds thuis. Mijn fiets is een week later op donderdag 1 Augustus netjes thuis afgeleverd, ook helemaal top!

voor meer info over deze reis

info@johnnyontour.nl