WINTERDINGETJES

2023-2024

voor reacties op deze pagina mail naar info@johnnyontour.nl 

September 2023;

We zitten nog een beetje in een staartje van een bij tijd en wijle hele natte zomer. Natuurlijk we hebben ook heel erg warm weer gehad maar ook heel erg nat weer. Ik vind dat ik wel kan stellen dat het weer helemaal op zijn kop staat en het klimaat echt aan het veranderen is de afgelopen jaren.

Nog effe en we hebben in ons koude kikkerlandje palm- en bananenbomen groeien, het moet niet gekker worden! 

Ook nu weer in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Slovenië een boel nattigheid en andere weerellende.  Afgelopen zomer was het o.a. rond het Gardameer in Italië met van die zware hagelstormen en een paar weken terug nog in Duitsland, het zuiden van Oostenrijk en Slovenië weer vet prijs. Of je spoelt compleet weg van de camping of je moet op de vlucht slaan en je hele hebben en houden achterlaten omdat alles in de fik staat.

Hopend dat je er in ieders geval zelf veilig en ongeschonden vanaf komt. Spullen kwijt is niet fijn maar die zijn vervangbaar.

Het is weer gebeurd dit jaar. Niet fijn en rampzalig als je er toevallig net op vakantie bent.

Zelf heb ik er dit jaar ook van mee mogen genieten tijdens mijn zomertoer. Dagen best wel warm en broeierig, dagen waar de zon zich niet liet zien en dagen met de hele dag alleen maar regen. Gelukkig was het niet echt koud.

Ik heb op geen enkele van mijn fietsreizen zoveel regen gehad als er dit jaar allemaal naar beneden gevallen is. In 2021 tijdens mijn reis langs de Inn was het ook best bar en boos maar toen was de meeste regen al gevallen toen ik uit Hall in Tirol vertrokken ben en toen het weer weer heel slecht begon te worden ben ik vanuit Regensburg lekker in de trein naar huis gaan zitten. Bij mijn reisverslag van de Innradweg en de Limesroute in 2021 vertel ik er alles over, is misschien wel leuk om nog eens te lezen.

De Altmuhl Radweg en de Tauber Radweg heb ik toen gelaten voor wat het was, deze fietsroutes ga ik zeker nog eens fietsen in de nabije toekomst!

Oktober 2023;

Tja wat valt er over Oktober te zeggen..........koud was het niet echt maar wat een natte bende zeg.

Dus deze maand eigenlijk helemaal niet gefietst.

Maar het wel ontzettend druk gehad met de dingen rondom de renovatie waar mijn woningstichting vorige maand mee begonnen is en wat nu binnen echt begint op te schieten. 

Dus veel aan het klussen geweest binnenshuis, schilder- en timmerwerk, elektra aanpassen en heel veel poetsen. Wat een gigantische stofbende was het!

Kijken hoe de maand November word betreft het weer. Ik heb ontzettend veel zin om weer een paar fietsritten te gaan rijden. En zoals gezegd kou is niet erg, daar kun je je op kleden, aan regen heb ik zoals jullie weten een bloedhekel....we zullen zien.

Zo is deze maand eigenlijk ook weer om gevlogen. Voor we het weten gaan we weer sinterklaas en kerstmis vieren....gaat snel he, het jaar is echt snel voorbij gegaan. Ik heb mooie dagritten en meerdaagse reizen gemaakt en veel gezien en beleefd dit jaar.

De planning van de reizen voor het volgend jaar begint ook vorm te krijgen, kijk maar eens op de pagina Reizen 2024. Hier kan je  alles lezen over wat ik tot nu toe gedaan heb betreft de plannen en de planning van deze reizen.

November 2023;

Nat...nat...nat.

Meer valt er over het weer niet te zeggen deze maand.

Dus buitenspelen behalve als het echt moest heb ik deze maand niet echt gedaan. Intussen is de temperatuur naar beneden gegaan naar een meer normale voor deze tijd van het jaar. Dus het is best wel frisjes.

Over fietskleding en winteruitrusting wil ik jullie het een en ander vertellen deze maand, want verder valt er niet zo heel veel spannends te vertellen.

Daarom heb ik maar eens heel kritisch naar mijn fietskleding, schoenen, petten, mutsen en handschoenen die ik tijdens de winter gebruik en draag gekeken. 

Koude oren zijn niet fijn dus een winterpet met van die oorkleppen eraan besteld bij Decathlon van het merk Regatta Outdoors, en een paar gevoerde hoge en waterdichte winterwandelschoenen en kniesokken van het merk Hiker bij Bristol.

Ik hoop dat mijn probleem van koude oren en voeten hiermee opgelost is.

Met de jas van Cratex, de tussenjas van Rogelli, de handschoenen van BBB Cycling, de thermobroek van Regatta Outdoors en een sjaal van de Action die ik al heb moet het wel kunnen om weer eens een dagje buiten te gaan spelen zonder te gaan zitten klapperen van de kou denk ik zo.

Zoals jullie kunnen lezen gebruik ik winterkleding van heel veel verschillende merken. Ik vind voor mezelf dat ik zo het best beschermd ben tegen de kou en omdat alles waterdicht is ook tegen regen, hagel en sneeuw.

Ik ben verder eens op de site van Himiway bij de accessoires aan het snuffelen geweest naar echte winterdingen.

Ik heb hier wat handige dingen van het merk Rockbros gevonden voor de echte koukleumen onder ons.

Speciaal gemaakt voor Himiway.  

Van dit merk hebben ze dus bij Himiway verwarmde en waterdichte handschoenen voor € 89,00 en een handige verwarmde bodywarmer voor € 99,00. Beide zijn voorzien van een batterij en schijnen bij koud weer goed te voldoen.

Vind je dat je koplamp van je Himiway Cruiser te weinig licht geeft hebben ze er bij Himiway eentje, een LED lamp, die twee keer zoveel licht geeft voor € 69,99.

Zo kun je in deze donkere dagen beter zien en dat vind ik veel belangrijker beter gezien worden.

Om je Himiway te beschermen tegen het weer hebben ze verder een goede waterdichte fietshoes voor alle Himiway modellen voor € 49,00. Die is op te vouwen als een klein pakketje en makkelijk mee te nemen. Allereerst ter bescherming tegen regen en sneeuw maar ook handig tegen het stof als je je Himiway een tijdje niet gebruikt.

Deze hoes was voor mij wat geweest op mijn zomertoer van dit jaar. Had ik niet te hoeven klungelen met vuilniszakken en mijn regenjas om de elektra van de Cruiser een beetje droog te houden.

 

Ben je geïnteresseerd in spullen van het merk Rockbros kun je deze het best kopen bij www.amazon.nl 

Zij verkopen zo ongeveer het hele assortiment van dit merk waaronder heel veel winterkleding. Verder tassen, helmen, zomerkleding, schoenen, bidonhouders, telefoonhouders, fietsgereedschap en nog veel meer.

Zo dit was weer een heel verhaal, met veel tips, weetjes en nadere uitleg.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en iets mee kunnen.......