Wat komt er na Winter Dingetjes.....natuurlijk Zomer Dingetjes!!!

Maart 2023;

We slaan lekker effe de komende best nog wel koude en waarschijnlijk natte periode over en neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen naar de fietszomer van 2023.

Wat zijn de plannen, wat voor ideetjes zijn er, wat gaat er gebeuren en wat gaat er bijvoorbeeld veranderen met/aan de fiets die ik nu gebruik voor mijn fietstochten en fietsreizen.

Allemaal dingen die ik in de maanden Maart, April en Mei aan jullie ga verklappen!!!!

Veel hierover hebben jullie al kunnen lezen op de pagina's Reizen 2023-De Friese Elfstedentocht die ik in Mei ga fietsen en natuurlijk de pagina Winterdingetjes, maar er staat nog veel meer te gebeuren dit jaar!!!

Allemaal spannend, allemaal leuk.

Trefwoorden; Him? Ten? Sla? Kam? Buit? Binnen? Fiets? El? Hel?

Ben je nieuwsgierig naar wat dit nu weer betekent?

 

Blijf  www.johnnyontour.nl  bezoeken en jullie komen er vanzelf achter!!!

Bij vragen kun je me altijd een E-mail sturen  info@johnnyontour.nl 

Him word Himiway. Fiets is bestelt, kijk en lees voor heel veel meer info over deze fiets op de pagina over de

  Himiway Cruiser!!!!!

El word natuurlijk Elektrisch!!!!!

 

Fiets!

Fiets was natuurlijk al wel duidelijk. Maar wat bedoelde ik hier nu precies mee? Wel het volgende. Met pijn en weemoed in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn Gazelle Giro racefiets. Was vele jaren mijn trouwe kameraad op mijn vele fietstochten. De Gazelle is verkocht, omdat het fietsen hiermee met mijn rug na de operatie van vorig jaar echt niet meer gaat. En als het niet meer gaat is het niet leuk meer en dat willen we niet. Hij gaat denk ik een zonnige toekomst tegemoet en gaat zijn kilometers maken ergens in Zuid Limburg. Voor de nieuwe eigenaar, als hij dit leest, alvast heel veel fijne fietskilometers gewenst!

April 2023;

De voorbereidingen voor de fietsreizen die ik dit jaar wil gaan maken zijn nu echt begonnen!! 

Begin April heb ik meestal de planning en de routes voor de voorjaarstoer, dit jaar de Friese Elfstedentocht, al helemaal klaar.

In deze maand begin ik met het controleren en nakijken van alle kampeerspullen die mee moeten. Ik heb die in de winter boven netjes in een grote kast liggen. Is altijd weer een feest om ze weer tevoorschijn te halen en te kijken hoe de staat van het hele spul is. Moet ik iets vervangen, moet ik iets nieuws gaan kopen. Altijd weer leuk en altijd weer een spannend moment.

Ter voorkoming van de slaapellende die ik vorig jaar bij mijn najaarstoer gehad heb ga ik in ieders geval heel kritisch kijken naar mijn Thermarest slaapmat. Ga hier zeker nog een nachtje op proefslapen en blijkt het slaapmatje kapot of lek te zijn koop ik zo'n zelfde mat weer nieuw. Gaan zitten pieren met plakkers en ander lijmspul om te proberen gaatjes te dichten na een slapeloze nacht wil ik dit jaar echt niet meer meemaken en indien mogelijk zien te voorkomen.

Verder heb ik voor het betere slaapcomfort ook nog het 3 centimeter dikke slaapmatje van Decathlon wat ik eerst altijd als onder matje gebruikte. Dit werkte op zich best wel goed. Dus neem ik dit ook weer mee dit jaar.

Verder is zo op het eerste gezicht alle kampeeruitrusting wel in orde en compleet. Mijn tentje moet in ieders geval dit jaar nog mee op reis. Volgend jaar eens kijken of ik aan een nieuwe tent toe ben. Ik ben bang dat deze tent de vijf jaar niet gaat halen. Maar we zullen zien. Betreft de stoeltjes die ik heb kan ik de keuze maken tussen de grotere Helinox café chair of het kleinere Helinox one stoeltje. Eens kijken of ik weer op dat kleine stoeltje kan zitten, dan gaat dat dit jaar mee. Scheelt ook weer een kilo aan gewicht.

Verder heb ik de Ortlieb voortassen passend gemaakt op de andere voordrager die ik op de Himiway gemonteerd heb. In die tassen kwam ik ook nog een noodvoorraadje etenswaar in blik tegen. Dacht dat ik dat eruit gehaald had vorig jaar. Alles is nog in goede staat en niet over de datum dus dat gaat dit jaar gewoon weer mee op reis. Heb ik dat ook alvast bij me. Word weer bruine bonen met spek en ui en rijst met goulash eten dit jaar. Ook lekker.

Extra Tas

Nu ik een extra accu met lader heb en mee wil nemen kom ik voor het volgende probleempje te staan.

Wat nu weer zullen jullie denken.

Dit stroom spul moet natuurlijk ook ergens in of weg gestopt worden zodat ik het makkelijk mee kan nemen en waar ik ook makkelijk bij kan onderweg. Het is volgens mij nog steeds geen goed idee om een accu en ander stroomspul samen met een natte tent in een bagagezak te proppen. Heeft iets te maken met stroom en water, dit gaat niet goed samen naar het schijnt.

Daarom heb ik het volgende verzonnen.

Ik heb een rackpack in de kleur zwart van 31 Liter van Ortlieb gekocht. Natuurlijk waterdicht zoals alle tassen van Ortlieb. Al het stroomspul wat ik bij me heb, is ondertussen best wel veel, kan ik hierin kwijt. Heb ik ook meteen al het stroomspul in een tas zitten i.p.v. verspreid over verschillende tassen. Maakt het meteen een stuk overzichtelijker. Ik heb nu ook de ruimte om de reserve binnenband mee te nemen. Maak deze tas vast met bijgeleverde haken aan de achtertassen. De tent neem ik los mee die kan ik er plat op de bagagedrager in de lengte onder leggen.

Mei 2023;

De planning voor de Friese Elfstedentocht is helemaal klaar. Kijk voor meer hierover op de pagina reizen 2023. Verder ben ik al weer heel druk in de weer met de zomertour Langs de Roer, de Rijn, de Moezel en langs de Eifel en de Ardennen die ik in Juli ga rijden. Kijk voor meer hierover op de pagina reizen 2023.

Ik heb een verlengkabel van 10 meter gemaakt met de reguliere campingstekkers eraan en erbij zodat ik betreft stroom niet voor verrassingen kom te staan. Omdat de apparaten en accu's die ik bij me heb ongeveer 1500 watt aan laadvermogen nodig hebben heb ik ruim voldoende aan een kabel van 2360 watt. Een zwaardere kabel is daarom niet nodig. Dit ook omdat er nog heel veel campings zijn waar maximaal 6 ampère stroom de standaard is. 

Heb ook nog een dingetje opgelost wat volgens mij een probleem zou kunnen worden. Als de Himiway zonder accu buitenstaat worden bij slecht weer de accu contactpunten nat. Dit kan niet goed zijn dacht ik zo. Ik heb hiervoor een speciaal waterdicht hoesje van Fahrer besteld bij de Holland Bikeshop wat je heel makkelijk en stevig met een klittenband sluiting over de contactpunten en het frame heen kunt bevestigen. Een makkelijk klein ding wat zonder moeite ergens in de frametas opgeborgen kan worden.