Vrijdag 22 Juni 2018.

Nu dus de echt geplande voorbereiding voor de Zomertour dit jaar. 

Route vandaag Eindhoven Valkenswaard Borkel en Schaft Achel Sint Huibrechts Lille Kaulille Grote Brogel Wijshagen Opglabeek As Wiemesmeer Zutendaal Lanaken.

Vertrek om 9.15 uur. Op naar de eerste koffiestop bij Café Zomerhof. Via een andere route naar het zuiden anders word het saai. Tot aan Wijshagen route perfect daarna is de Garmin weer even de weg kwijt. Maar ach stukje links stukje rechts en half uurtje omrijden en ik zit weer op de route geen probleem. Bij tankstation in Opglabeek nog even een cola en rijstenvlaaitje ingeslagen. Na As weer lekker het bos in richting Wiemesmeer en door naar Zutendaal. Daar even pauze om rijstenvlaaitje en cola te nuttigen en dan snel door naar de camping. Het is weer zo'n groot ding met een pas voor de slagboom en het sanitair en de douche met een borg van € 20,00. Voor de grote dorst 3 biertjes meegenomen. Plaatsje gekregen op het tentenveld achter het sanitair gebouw tegen de visvijver aan met een grote picknickbank vrij ter beschikking. Alleen jammer dat de vogels deze helemaal ondergescheten hebben en deze eigenlijk niet te gebruiken is. Hadden ze wel eens schoon mogen maken. Na het biertje drinken en tent opzetten schnitzel gegeten in de camping taveerne en dat was een lekker bordje eten.

Camping Jocomopark Lanaken. Dagafstand 78 km. 

Zaterdag 23 Juni 2023.

Heerlijk geslapen vannacht. Vlug een broodje gegeten en alles ingepakt. Het is koud dus vlug weg en warmfietsen.

Route Lanaken Maasmechelen Vucht Eijsden Meeswijk Berg a.d. Maas Obbicht Grevenbricht Buchten Holtum Susteren Echt Maria Hoop Posterholt Vlodrop Effeld Vlodrop Station Dalheim Niederkruchten Brempt.

Prachtige route met in het begin een stuk van de Vlaanderenroute 7. Verschillende keren de Maas en zijkanalen overgestoken. Koffie gedronken bij Café 't Karraet in Meeswijk waar ik al eerder geweest ben. In het dorp effe oppassen anders fiets je er zo voorbij. Bij de slager in Obbicht broodjes gekocht voor de lunch. Koffie gezet en dit lekker op zitten peuzelen. Een broodje bewaar ik voor het ontbijt van morgen. Van Echt via via naar natuurgebied de Meinweg, wat zitten hier smerige bulten in zeg, zomaar voor de eerste keer het kleine voorblad moeten schakelen. Even moeten wennen aan de Duitse fiets/wandelpaden, toch weer effe anders als bij ons in Nederland. Het laatste stukje van Dalheim via Niederkruchten naar Brempt waar ik om 4 uur op de camping aankom. Terug naar de zeventiger jaren. Douches met een douche gordijn, toiletten sterk verouderd, alles wel super schoon.

Na tentje bouwen en biertje drinken ga ik eten in de Gaststatte voor op de camping, want het ruikt hier verrekes lekker. Lekker gegeten helemaal niks mis mee. Bediening heel vriendelijk. Superschnitzel met roomsaus, broccoli sla en frietjes. Dit samen met een paar van die grote Duitse potten bier naar binnen zitten werken. Vanavond moet Duitsland voetballen, ben benieuwd wat dat word. Denk dat ik maar op tijd mijn tentje op ga zoeken. Slapen doe ik vanavond op de grond. Het luchtbed is bij het opblazen achter een verdwaalde haring blijven hangen dus zo lek als een mandje. Toch maar even blijven zitten, met dat voetbal van vanavond is de rust ver te zoeken, de Duitse gasten hebben het prima naar hun zin.

Campingplatz Brempt. Dagafstand 74 km.

Zondag 24 Juni 2018.

Duitsers gewonnen gisteren, slagveld in het sanitair gebouw. Vlug plasje gedaan, grote boodschap doe ik onderweg wel ergens. Verderop op de camping schijnt nog een modern toilet gebouw te staan, ik ben die kant niet opgeweest dus waar dat staat en hoe het eruit ziet weet ik ook niet. Heel het spul weer opgeruimd en als ontbijt het broodje wat ik bewaard heb als ontbijt gegeten. Na vertrek eerst een kop koffie gedronken bij een theehuis 200 meter verderop. Fraulein was vriendelijk en geïnteresseerd naar mijn reis maar volgens mij niet zo blij dat ik alleen maar koffie wilde en niets te eten wilde.

Route vandaag Brempt Bruggen Reuver Kessel Kessel-Eik Heibloem Nederweert-Eind Nederweert Maarheeze Sterksel Heeze Eindhoven.

Heuveltje op en af door het prachtige natuurgebied Brachterwald. Pfft.. best pittig. Bij Reuver de Maas over met het veerpontje naar Kessel. Via allerlei fietsknooppunten naar Heibloem. Zo kom ik over een heel mooi gravelpad langs het afwaterings kanaal naar Caluna. Hier kom ik langs Landgoed Stokershorst waar ik aan de koffie met kersenvlaai ga. Voor € 3,00 is dit zeker geen straf en lekker was het. Een stuk verderop nog even op een bankje pauze gemaakt en nog wat broodjes gegeten. Aan die kersenvlaai had ik niet genoeg. Buikje weer gevuld en door naar Nederweert. Daarna volg ik de Hugten en sla op het eind linksaf de Biezendijk op. Door natuurgebied de Pan volg ik het pad en de weg naar Sterksel. Een stuk verder passeer ik Heeze en zet aan voor het laatste stukje. Eerst naar de Hut van Mie pils om samen met mijn vrouw nog een biertje te drinken en dan onder het viaduct bij de manege snel naar huis. Met dat bier drinken is het toch weer half 5 geworden.

Wind tegen vandaag en in het Brachterwald een paar keer een venijnig klimmetje gehad. De Maasdijk in Kessel opklauteren was ook best wel pittig. De laatste 20 kilometer zat ik er dan ook behoorlijk doorheen, pittig dagje geweest vandaag.

Dagafstand 82 kilometer.

voor meer info over deze reis;

info@johnnyontour.nl