Donderdag 30 Mei 2019.

Johnny is weer on Tour!

Route vandaag; Trein Eindhoven Maastricht. Maastricht Lanaken Zutendaal.

Treintje rijden van Eindhoven naar Maastricht. Twee treinen over moeten slaan, wel betaalde tickets voor mijzelf en mijn fiets, gewoon geen plaats in de trein. Schiet lekker op zo. Met behulp van twee vriendelijke NS medewerkers, die effe alles en iedereen tegenhielden om mij in te laten stappen alsnog om half een de trein kunnen pakken.

Om twee uur ben ik dan eindelijk in het mooie Maastricht. Dwars door het mooie centrum gefietst en onderweg de Maas overgestoken om zo via Lanaken naar Zutendaal te gaan fietsen. Garmin doet weer heel raar. Heb vanaf het station in Maastricht wel 10 routepunten via Route.nl ingegeven. De Garmin herkent er maar twee, gaat lekker zo. Net Maastricht uit doet de Garmin gelukkig weer mee. Bij de Zuid Willemsvaart aangekomen zijn een stel magneet vissers met een heleboel man- en spierkracht een autowrak uit het water aan het sjorren. 

Ik sla hier linksaf richting het Albert kanaal. Dit volg ik volgens de route die ik gemaakt heb aan de linkerzijde. Staat wel iets aangegeven over een afsluiting of iets dergelijks maar meestal kun je er met de fiets nog wel langs. Maar als er een hele brug weg is mooi niet. Dus weer een kilometertje of vier terug om het kanaal over te steken om aan de andere kant verder te fietsen. Is echt Belgische weg omlegging. Ben hier in de omgeving vorig jaar met familie vakantie ook geweest dus herken weer vanalles waar ik toen ook gefietst heb. Kippetje eitje zullen we maar zeggen.

Ben om vier uur toch al mooi op de camping. Na het opbouwen van de tent en een lekkere douche besluit ik om in het camping restaurant te gaan eten. Blijkt een veredeld pannenkoek restaurant te zijn. Niet mijn eerste keus voor de avondhap maar je moet wat toch. Hebben jullie ooit gehoord van een shoarma pizza? Hier bakken ze die! Met een paar van die Belgische biertjes smaakt het opperbest. Schrijf hier meteen maar even het reisverslag van vandaag in mijn dagboek is dat ook weer gedaan.

Camping 't Soete Dal Zutendaal.

Dagafstand 37 kilometer.

Vrijdag 31 Mei 2019.

Route vandaag; Zutendaal Genk Zonhoven Zolder Lummen Tessenderloo Noorderwijk.

Alles zit ingepakt in de tassen waar het hoort te zitten dus om acht uur......

Trappen met die Hap!!!!

Route.nl heeft er weer wat moois van gemaakt vandaag. Werkelijk echt elke heuvel en bult die er op de route maar te vinden zijn moet ik vandaag gaan aanvallen. Ze zijn niet echt hoog en niet echt lang maar vals en af en toe heel vals plat! Genieten met een grote G maar ik ben ook na ongeveer 60 kilometer helemaal kapot gegaan. Dus ergens onderweg maar een uurtje op een bankje neer geploft om wat bij te komen. Gelijk wat lekkere dingen uit de tas opgeduikeld en dit met wat broodjes, een banaan en zelf gezette koffie naar binnen gewerkt. Zit er weer wat brandstof in de tank van dit grote lijf en kunnen we weer! 

In de buurt van Zonhoven kom ik op een stuk onverhard fietspad wat door een natuurgebied loopt. Wat is het hier mooi om te fietsen, vergeet dat ik eigenlijk al best moe ben. Achter het circuit van Zolder ligt ook nog zo'n mooi stuk waar ik doorheen fiets onderweg naar Lummen. Hierna word het een beetje saai maar nog steeds best aardig fietsen hier. Tessenderloo laat ik voor wat het is. Zo ben ik toch mooi om half vijf op de camping in Noorderwijk wat net voor Herentals aan de andere kant van het kanaal ligt. Beentjes zijn al aardig aan het verkleuren het is prima, zonnig fietsweer. Wel een pittig windje tegen gehad de hele dag.

Op de camping een plekje gekregen met privesanitair, wat een luxe zeg! Douche, toilet en er zit zelfs een keukentje in met alles wat je nodig hebt om fatsoenlijk te koken maar dat ga ik vandaag niet doen.

Na het bekende avond ritueel maar eens kijken of ik wat te eten kan krijgen hier. Super gegeten! Steak met frietjes en sla, helemaal top. Na een paar biertjes en wat gepraat te hebben met enkele andere gasten ga ik mijn tentje maar eens opzoeken anders val ik hier op mijn stoel nog in slaap.

Camping Domein de Schuur Noorderwijk-Herentals.

Dagafstand 84 kilometer.

Zaterdag 1 Juni 2019.

Route vandaag; Noorderwijk Herentals Olen Turnhout Weelde Baarle Nassau/Hertog Alphen.

Heerlijk geslapen en wakker geworden met het zonnetje op de tent. Alles weer opgeruimd en ingepakt. Snel een banaantje en wat worst gegeten tegen de ergste honger. Het restaurant was nog niet open dus om negen uur.....

Trappen met die Hap!!!!

Bij de bakker in het dorp een paar lekkere broodjes gekocht, jammer genoeg geen koffie te krijgen. Beentjes zijn nog moe van gisteren dus fiets ik op mijn gemakje door de mooie omgeving. Het word al aardig warm dus mij hoor je niet klagen. Ongemerkt ben ik uitgekomen in de buurt van Turnhout. Hier het Bels lijntje opgepikt wat over een oude spoorbaan loopt tot helemaal in Tilburg. Zo ver ga ik dit lijntje niet volgen maar toch een behoorlijk stuk hiervan.

Is het zomaar een uur dus onderhand wel etenstijd dacht ik zo. Na een paar keer ergens voor een dichte eetgelegenheid gestaan te hebben ius deze wel open. Twee heerlijke gezond belegde broodjes met een grote kop koffie verder heb ik in ieders geval geen honger meer dat is zeker, krijg je als het echt lekker is.

30 40 50 kilometer. Weelde Baarle Nassau/Hertog voorbij en zo sta ik bij de supermarkt in Alphen. Vanavond maar eens zelf koken, sleep ik die keuken uitrusting niet voor niets al die dagen mee. Het laatste stukje naar de camping gaat weer langs bos en hei, mooi fietsen. Na me aangemeld te hebben hobbel ik over de camping naar het trekkersveldje waar een grote picknick bank staat. Ik vind dit altijd wel prettig. Aan op de grond zitten om te koken en te eten heb ik best wel een hekel. De buurtjes staan op punt van vertrekken dus drink ik eerst nog een paar biertjes voordat ik begin met het opzetten en inrichten van de tent. Het is pas drie uur dus tijd zat. Rond zes uur begin ik toch maar met koken. Het is best wel warm, maar er is schaduw genoeg dus het kan makkelijk. Aardappeltjes filetlap tomatensaus en groenten met nog wat brood. Buikje rond lekker gegeten. Nog even een biertje gedaan in de bar verderop en het reisverslag van vandaag geschreven. Zo is deze mooie dag ook weer snel voorbij gegaan.

Het ritme heb ik ook weer te pakken, went snel zo na een paar dagen fietsen.

Slaapjes doen, welterusten!

Camping 't Zand Alphen.

Dagafstand 50 km.

 

Zondag 2 Juni 2019.

Route vandaag; Alphen Esbeek Baarschot Vessem Zandoerle Veldhoven Eindhoven.

Ontbijtje inpakken en wegwezen. Om negen uur....

Trappen met die Hap!!!!

Eerst in Alphen naar de bakker en wat denk je......KOFFIE!! Dacht gisteren wind mee vandaag. Mooi niet dus de wind is gedraaid en het is warm 32 graden. Prachtige route door altijd mooie Landgoed de Utrecht om zo verderop langs allerlei binnen weggetjes in de buurt van Baarschot uit te komen. Hier neem ik na een kleine 20 kilometer tijd voor een pauze bij Landal Duc de Brabant. Dit is ook een vaste pauzeplaats van mijn wielerclub TC Wilhelmina. De koffie met een grote chocoladebol gaat er goed in! Zit nu echt op een bekende route, de navigatie kan wel uit. Ik zit te bedenken of ik nog een ommetje doe maar ga toch rechtstreeks richting huis. Op de automatische piloot verder langs Casteren, Vessem en de Grafheuvels op de Toterfout naar Zandoerle. Bij het kanon wat hier staat nog even een korte pauze om een sigaret te roken. Is slecht voor je gezondheid ik weet het. Een hoop geroep allemaal geel op de renfiets. Mijn fietsgroep van TC Wilhelmina komt voorbij. Daar moet ik achteraan vind ik want dorst heb ik ondertussen best wel en wat smaakt er best bij dit weer? Een lekker koud biertje. Dus nog even aangezet en met gezwinde spoed naar het Sportcafé de Genderbeemd om onder het genot van zo'n biertje nog effe gezellig bij te buurten.

Casa Camelia.

Dagafstand 51 km.

voor meer info over deze reis

info@johnnyontour.nl