Na vele voorbereidingen en aanpassingen aan de fiets (gazelle giro) welke ik gewoon overal voor gebruik ben ik klaar voor deze 7 daagse tocht. Fiets zoals gezegd gazelle giro, triple 27 versnellingen, groep aangepast en verder aangepast met miche onderdelen en wielen. Bagagedrager op de zadelpen van Decathlon, tassen 2x 20 liter waterdicht en stuurtas met regenhoes van Btwin. Goed spul!!!! Tent Arpanaz 2, slaapmat en slaapzak alle Decathlon.

Dag 1 Donderdag 27 Juli 2017.

Eindhoven-Groesbeek 78 km.

Route Eindhoven Helmond Aarle Rixtel de Mortel Landhorst Haps Cuyk Mook Groesbeek.

Eerst nog langs Heerings om Garmin beugel vast te zetten. Het eerste stuk tot na Aarle Rixtel route via Route You helemaal top! Hierna een stuk omrijden i.v.m. een onverhard stuk in de route. Onderweg achterdrager aangedraaid en wat vanuit de stuurtas naar achteren verhuisd i.v.m. kantelen stuurtas. Kan hierdoor ook het kleine blad niet schakelen. (Heuvels bij Mook en Groesbeek dikke kuiten)

Camping Oude Molen Groesbeek. Dagafstand 78 km.

Dag 2 Vrijdag 28 Juli 2017

Groesbeek-Elburg

Route Groesbeek Nijmegen Bemmel Arnhem Schaarsberden Otterloo Nieuw Millingen Elspeet Nunspeet Doornspijk Elburg.

Route anders gereden dan Route You. Eerst naar Nijmegen en dan via Bemmel de route weer opgepikt in Arnhem. Via een omleiding bij het Gelredome naar Schaarsbergen. Om park de Hoge Veluwe en het Kroller-Mullermuseum gefietst i.v.m. entreegeld van bijna € 10,00 voor dit park. (Na Nieuw Millingen de route weer opgepikt). Verder door de bossen naar Otterloo. Lunch in Otterloo, lekker frietje terwijl het buiten regende. Onderweg langs Rabbit Hill gekomen, vroeger was dit een camping waar een oom en tante van mij jaren hebben gestaan en waar ik vaak geweest ben. Wat is het hier veranderd!!! In Elspeet naar de fietsenmaker, bandjes oppompen en de achter bagagedrager vast laten zetten. Was het een beetje zat om die elk uur aan te moeten draaien. Na een leuke fietsdag kom ik aan bij de camping in Elspeet. Tent opzetten met een stevige wind. Wandelingetje gemaakt over de camping. Voor in het restaurant het hele stroomspul opgeladen. Terug bij de tent zijn de buren eendjes aan het voeren, anders vreten die krengen gewoon je bord leeg. Krijg een stoel te leen van de buren, kan ik vanavond lekker zitten. Heb een paar snacks meegenomen uit het restaurant die ik als avondeten met de broodjes die ik nog heb lekker opeet.

Camping Veluwestrand Elspeet. Dagafstand 100 km.

Dag 3 Zaterdag 29 Juli 2017

Elburg-Bakhuizen

Route Elburg Dronten Nagele Emmeloord Lemmer Sondel Nijemirdum Oudemirdum Rijs Bakhuizen.

Om 9 uur vertrokken bij de camping dit omdat de receptie niet eerder open was. Via de brug over het Veluwemeer naar Dronten gereden. Koffietijd!!! Onder de koffie bij een tankstation kwam een groep oldtimer auto's tanken. Een mooi gezicht al die oude dingen. Na de koffie hop de polder in, waaien, regenen niet normaal. Hele stukken 14 15 km. per uur gereden. Blij dat ik goed voorbereid ben op dit weer, zelf niet nat en belangrijker de bagage ook niet. Via de Ketelmeer brug met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant het Ketelmeer door richting Emmeloord en Lemmer. Lunchtijd en wat eet je dan in een vissersdorp? Vis! Dus ik ook. Na de lunch snel verder door het mooie Gaasterland naar Bakhuizen. Op bezoek bij een oom en tante van mij. Koffie met een appelflap en een biertje gedaan en lekker gebuurt. Daarna tentje opgebouwd op een 200 m2 plaats, je zag de tent nog niet staan bij wijze van spreken. Als avondeten lekker aan de Shoarma met friet en natuurlijk een biertje. Daarna onder de douche en bij mijn oom en tante nog effe vrouwen voetbal zitten kijken.

Camping de Wite Burch Bakhuizen. Dagafstand 83 km.

Dag 4 Zondag 30 Juli 2017

Bakhuizen Bovenkarspel

Route Bakhuizen Hemelum Warns Stavoren veerboot Enkhuizen Bovenkarspel.

Vanmorgen tent nat ingepakt, vannacht kennelijk veel regen. Niks van gemerkt geslapen als een roosje. Na een rondje door Gaasterland in Stavoren ticket gekocht voor de boot naar Enkhuizen en samen met medefietsers de oversteek gemaakt over het IJsselmeer. In Enkhuizen tegen de wind in naar.....Bovenkarspel. Gestrand! Klapband achter. Een scheur in de buitenband van een centimeter of 3! Eerst maar eens kijken of ik dit kan fiksen. Niet dus! Andere binnenband erin, band opgepompt op net fietsbare spanning en kijken of er een fietsenmaker te vinden is die op deze zondag thuis is en mij een buitenband wil verkopen. Ook niet dus mooi balen. Aan een inboorling(dorpsbewoner) gevraagd of er een bed en breakfast of hotel is en jawel hoor een kilometer of twee fietsen. Hotel Restaurant Het Roode Hert. Ze hebben nog plaats zat, kamer met ontbijt en avondeten totaal € 70,00. Fiets mag ook binnenslapen helemaal top! De eigenaar gaat gelijk googelen naar de dichtst bij zijnde fietsenmaker. Er zit er een in Grootebroek op 3 km. afstand en die is morgen open. Lekkere middag wandeling gemaakt naar het winkelcentrum en hier inkopen gedaan voor TV avondje. Chips, worst, kaas en bier. Avondmenu was biefstuk met friet en sla. Thuisfront even gebeld, tv aan en zo was het snel 12 uur slaapjes doen. 

Dag 5 Maandag 31 Juli 2017

Bovenkarspel Durgerdam.

Route Bovenkarspel Grootebroek Hoorn Oosthuizen Edam Volendam Monnickendam Broek in Waterland Ransdorp Durgerdam.

Heerlijk geslapen, fris gewassen. Lekker ontbijtje gehad. Bij TWC in Grootebroek banden voor en achter vervangen. Top service, leuke vent! Tegen de wind in vandaag. Via de binnenstad van Hoorn richting het zuiden. Even de kaart erbij. Toch maar de provinciale weg richting het zuiden volgen i.p.v. langs het IJsselmeer. Op naar Edam. Het moet kunnen om hier voor de lunch binnen te rijden. Onderweg geen koffiestop te vinden, ben onderhand wel brak en opgebrand met die wind. Lunchtijd in Edam. Midden in het centrum uitsmijter gegeten.

Na een uurtje lekker in de zon via Volendam Monnickendam Broek in Waterland door de prachtige polder via Ransdorp naar Durgerdam. Onderweg tref ik Anneke uit de buurt van Schagen en samen gaan we op zoek naar de camping. Omdat we uit de polder gefietst komen valt dit nog niet mee. Maar.....natuurlijk toch gevonden. De tent opgebouwd aan de rand van het tentenveld. Hier is het nog enigszins droge grond afgelopen nacht is het Kinselmeer waaraan de camping ligt een beetje overstroomt. Fiets geparkeerd tegen een echt Amsterdammertje. Na het gebruikelijke ritueel van tentje bouwen, bedje blazen besluiten Anneke en ik dat we in het camping restaurant gaan eten. Dus biertje, wijntje erbij en superlekker gegeten. Schnitzel friet en sla. Bolrond naar de tent. Nog even wat rond gewandeld langs het Kinselmeer, wat is het hier mooi zeg en dat op 3 kilometer van hartje Amsterdam.

Camping de Banhoeve Durgerdam. Dagafstand 66 km.

Dag 6 Dinsdag 1 Augustus 2017

Durgerdam Ingen.

Route Durgerdam Amsterdam IJburg Weesp Muiden Naarden Bussum Hilversum Maartensdijk Bilthoven Zeist Driebergen Doorn Heelsum Amerongen Eck en Wiel Ingen.

Zoals eigenlijk elke dag de tent nat ingepakt. Eerst maar eens ontbijten. Broodjes kaas, croissants en koffie. Dit lekkers opgegeten op het terras bij de receptie. Tijd voor vertrek. Eerst langs het Buiten IJ door Durgerdam richting Amsterdam. Durgerdam is een prachtig mooi dorpje. Onderweg nog even bidons laten vullen en richting het Zuiden naar Amsterdam. Toch raar nog 2 daagjes en dan ben ik weer thuis bij de meiden en Bob onze lieve oude Beagle hond. Maar eerst nog effe twee dagen genieten!!!

Na de brug over het IJ via stadsdeel IJburg naar Diemen. Best wel apart zo dwars door een nieuw stuk van Amsterdam. Van Diemen via Weesp en Muiden langs het Muiderslot naar Naarden. Dit is ook een vestingstadje maar de route loopt er omheen richting Hilversum. Ben intussen op zoek naar koffie!!! Langs het mediapark in Hilversum richting Maartensdijk. Ben nog steeds op zoek naar koffie. Bilthoven Zeist Doorn, prachtige route veel over kleine paadjes en gehuchten, fietspaden niet al te best. Onderweg ook nog wat klimmetjes. In Doorn na alweer 70 km....eindelijk late lunch en koffie. Na een uurtje uitsmijter en koffie verder richting Heelsum. Hier weer een heel mooi fietspad wat glooiend door de bossen loopt. Op naar Amerongen en de veerpont naar Eck en Wiel. Het begint al wat later te worden dus word het tijd om een stekkie voor de nacht te gaan zoeken. Door Eck en Wiel dan kom ik een campingbordje tegen. Hier aan gekomen even een biertje en beentjes gestrekt. Daarna tentje opgebouwd en lekker friet gegeten en nog wat met de camping eigenaar zitten kletsen. Het animatie team komt langs met nog steeds dezelfde muziek als toen mijn dochters klein waren en in Valkenwaard vakantie vierden. Een leuk stukje nostalgie met veel leuke herinneringen.

Camping Blijwerven Ingen. Dagafstand 84 km.

 

 

Woensdag 2 Augustus 2017

Ingen Eindhoven

Route Ingen Lienden Boven Leeuwen Appeltern Megen Oss Heesch Nistelrode Vorstenbosch Veghel Nijnsel Son Eindhoven.

Na het opruimen als een speer naar Ingen honger!!! Ontbijtje doen bij tankstation. Lekkere broodjes en koffie. Krantje gelezen. En verder naar Echteld. Daarna over de Waalbrug naar Beneden Leeuwen, alleen wel via een omweg van zomaar 6 kilometer door een afgesloten overweg zonder omleiding, klooi het zelf maar uit! Onderweg Henk uit Assen getroffen en samen hebben we dit gedaan. Weer op de goede weg vanuit Echteld de Waalbrug over. Wat een smerig ding zeg, niet steil maar wel gemeen lang met weer wind tegen. Door naar Appeltern voor koffie met appeltaart, daar had Henk zin in. Na de koffie stuurt Garmin ons verkeerd langs de Maas dus terug naar de veerpont naar Megen. Zomaar effe 8 km. voor niks was wel mooi fietsen zo langs de Maas. Verderop in Oss lunchtijd met een grote uitsmijter. Afscheid van Henk en snel richting huis. Via Heesch en Vorstenbosch waar ik onderweg ergens Gerard, een lid van TC Wilhelmina waar ik lid van ben tegenkom, verder naar Veghel, Nijnsel en Son. Daar nog even een cola gedronken en met Gerard die ik weer tegenkom nog even staan te kletsen. Met de regenjas aan, het spettert ondertussen behoorlijk, snel door naar huis.

Dagafstand 95 km.

 

Ik heb een heerlijke 7 daagse gehad met alles erop en eraan. Ondanks af en toe best wel veel regen en harde wind die me echt de hele weg heeft lastig gevallen en de domme bandenpech op Zondag. Volgend jaar niet alleen binnenbandjes maar ook een vouwbandje meenemen.

Heb in totaal in deze 7 dagen 524 km. gereden dus kom ik op een dagafstand van ongeveer 75 km. per dag uit.

Best wel goed fietsweer gehad, regen en wind horen er nu eenmaal een beetje bij.

voor info over deze reis of andere vragen;

info@johnnyontour.nl