De Voorbereidingen en de Reisplannen voor 2024.

Natuurlijk heb ik wel een paar ideetjes.

Er zijn in Duitsland, België, Luxemburg ,Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk nog heel veel door mij onontdekte gebieden en fietsroutes waar ik graag nog eens heen, door en langs wil gaan fietsen. 

Maar......wat en waarheen in 2024?

Wat ik wel al verzonnen heb is dat mijn Zomertour in 2024 voor een groot deel in het teken zal staan van de gebeurtenissen die plaatsgevonden hebben in de Eerste en Tweede wereldoorlog.

Voorjaarstoer.

Komt er weer een Voorjaarstoer? Zeker wel. Vertrek ergens in Mei 2024.

Waarheen? Hoelang?

Het zal een kort rondje dichtbij huis worden omdat ik een lange Zomertoer wil ga doen. Wat en hoe hoef ik nu nog niet te plannen. De route zal denk ik ook wel een bekende worden. 

 

De Zomertoer.

Deze gaat in ieders geval door België, Frankrijk en Duitsland. Maar hoe en wat? 

Hoe geef ik mijn fietsvakantie in de zomer van 2024 een naam?

 

Ik heb het volgende verzonnen......de naam van deze reis word; 

Van het Verleden naar het Heden.

Deel 1 van Eindhoven naar Nieuwpoort.

Deel 2; Langs de Frontlijn via Nieuwpoort naar Verdun.

Deel 3; Langs de Frontlijn van Verdun naar Straatsburg.

Deel 4; Langs de Kanalen en Rivieren naar Trier.

Deel 5; De Eifel en het Ardennenoffensief.

Deel 6; Langs de Vennbahn en Zuid Limburg richting huis.

 

De route voor het deel 3 en het deel 5 kan nog veranderen. Voor deel 3 twijfel ik of ik in Frankrijk blijf en langs de Eurovelo 4 of langs de Rijn de Eurovelo 15 naar Straatsburg ga fietsen. Voor deel 5 twijfel ik of ik niet door Luxemburg ga fietsen langs de verbinding naar de Vennbahn vanaf Ettelbruck naar Troisvierges. Door de Eifel ben ik vorig jaar al gefietst langs de Prum en de Kyll Radweg vandaar mijn twijfel..

Zoals jullie weten leiden er meer wegen richting huis. Nu nog even de mooiste uitzoeken.

 

Voor het plannen van deze reis sta ik, vind ik, weer voor een hele mooie uitdaging. Veel leuk uitzoekwerk weer om de routes te plannen en de plekken waar ik wil overnachten uit te zoeken enz.enz.

 

Voor het plannen van de route voor deze reis gebruik ik de fietsgids en de gps tracks Fietsen langs de Frontlijn van de Eerste wereldoorlog en de routeplanner van www.routiq.nl voor het Nederlandse en Belgische deel.

Verder gebruik ik de websites van www.francevelotourisme.com  voor de routes langs het Franse gedeelte van Colmar via Straatsburg naar Saarbrücken en www.wildganz.com voor het Duitse gedeelte langs de Rijn, de Saar en door de Eifel. Je kunt op Wildganz ontzettend veel Duitse routes compleet met gps tracks en heel veel informatie die handig of nuttig kan zijn voor onderweg vinden.

Voor het vinden van informatie over campings en hotels e.d., fietsenmakers, kampeerwinkels en bouwmarkten, koffieadresjes en restaurants en natuurlijk supermarkten en bakkers is Google Maps natuurlijk ook een heel handig hulpmiddel om te gebruiken.

Ik houd jullie op de hoogte!