Door de Waalse Ardennen.

Van Maastricht naar Aken.

Ik ga eerst natuurlijk op de fiets naar Maastricht langs o.a. Achel, het kanaal van Bocholt naar Herentals en verderop ga ik de Zuid Willemsvaart volgen richting Maastricht. Op het einde van de reis door de Waalse Ardennen wil ik ook weer van Aken of Vaals terug naar huis fietsen, de treinreis van Aken naar Eindhoven heb ik al een paar keer meer gedaan eens kijken of ik dit deze keer anders kan doen.

Ik hoop dat het op deze manier weer een mooie rondrit word.

Ben al druk aan het bedenken hoe ik dit aan ga pakken. Door Luik fietsen wil ik niet, vind dit maar een heel drukke, onoverzichtelijke stad waarin je gegarandeerd verdwaalt, dus dat ga ik op zeker niet doen.

Dus ga ik een route in elkaar knutselen om de stad Luik te vermijden om ergens bij Chaudfontaine de route langs de Ourthe naar het plaatje Esneux te gaan rijden. Heb een Routiq fietsgids/atlas van België gekocht waar zo ongeveer alle weggetjes op staan en als die er zijn staan hier ook de nummers van de knooppunten in. Ik kan dan heel makkelijk met de routeplanner van Routiq www.routiq.nl die ik altijd gebruik een mooie route gaan plannen. 

Riviertjes als de Ourthe, Amblève, Warche en ook de Roer wil ik wel voor een deel opnemen in de route. Ook wil ik eens kijken of ik niet zelf een alternatieve route kan maken om van Malmedy via Eupen naar Aken of Vaals te fietsen om zo de Vennbahn te vermijden want die heb ik al zo vaak gereden dat het saai begint te worden. Van de andere kant lijkt het me ook leuk om eens op de camping in Roetgen te gaan staan want hier ben ik nog nooit geweest.

Deze reis ga pas ik maken in 2025 omdat de zomertoer van 2024 een lange gaat worden.