Door de Waalse Ardennen.

Van Maastricht naar Aken.

Ik ga eerst op de fiets naar Maastricht door het kanaal van Bocholt naar Herentals en verderop de Zuid Willemsvaart te volgen. Op het einde van de rit door de Waalse Ardennen wil ik ook weer van Aken of Vaals terug naar huis fietsen, de treinreis van Aken naar Eindhoven heb ik al een paar keer meer gedaan eens kijken of ik dit deze keer anders kan doen.

Ik hoop dat het op deze manier weer een mooie rondrit word.

Ben al druk aan het bedenken hoe ik dit aan ga pakken. Door Luik fietsen wil ik niet, vind dit maar een heel drukke, onoverzichtelijke stad waarin je gegarandeerd verdwaalt, dus dat ga ik op zeker niet doen.

Dus ga ik een route in elkaar knutselen om de stad Luik te vermijden om ergens bij Chaudfontaine de route langs de Ourthe naar het plaatje Esneux te gaan volgen. Heb een Routiq fietsgids/atlas van België bestelt waar werkelijk alle weggetjes op staan en als die er zijn staan hier ook de nummers van de knooppunten in. Ik kan dan heel makkelijk met de routeplanner van Routiq www.routiq.nl die ik altijd gebruik een mooie route gaan plannen. 

Riviertjes als de Ourthe, Amblève, Warche en ook de Roer wil ik wel voor een deel opnemen in de route. Ook wil ik eens kijken of ik niet zelf een alternatieve route kan maken om van Malmedy via Eupen naar Aken of Vaals te fietsen om zo de Vennbahn te vermijden want die heb ik al zo vaak gereden dat het saai begint te worden. Van de andere kant lijkt het me ook leuk om eens op de camping in Roetgen te gaan staan hier ben ik nog nooit geweest.

Omdat mijn reizen in 2024 voor een groot deel in het teken staan van de Eerste en Tweede wereldoorlog zoals ik al vertelt heb op de sub pagina Reizen 2024 De voorbereidingen en de reisplannen wil ik onderweg ook wat monumenten gaan bekijken en misschien wel een museum bezoeken als ik daar zin in heb en tijd voor kan vrijmaken. Kortom weer heel veel leuk uitzoekwerk de komende tijd om hiervan weer een mooie route te maken!